Placinta dobrogeana

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2011 | 22844 vizualizari

 

Cine a mancat o data placinta dobrogeana nu o mai uita...niciodata! Mie imi place tare mult si mai ales atunci cand e calda , abia scoasa din cuptor....cu foi facute in casa cu multa branza...e foarte foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • putina faina pentru intins foile
  • Compozitie:
  • 600 gr branza sarata telemea( eu am pus de capra) 
  • 3 oua 
  • Pentru sos:
  • 500 gr iaurt
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa de sare( atentie, daca branza este foarte sarata punem doar un praf)

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Prepararea foilor:


Facem un aluat care iese perfect din ingredientele de mai sus. Rupem 7 bucati din aluat. Luam fiecare bucata si o intindem intr-o foaie cat mai subtire avand grija sa presaram suprafata cu putina faina. Eu am intins pe o foaie pergament.


Intre timp preparam si compozitia amestecand ingredientele.


Pe fiecare foaie punem compozitia de branza si apoi o impaturim parte peste parte, si o incretim usor.


Asezam bucatile umplute intr-o tava unsa cu ulei.


Dam la cuptorul incins ( la 180 grade) si coacem o jumatate de ora dupa care scoatem placinta si turnam sosul deasupra( facut din ingredientele de mai sus). Intepam cu furculita din loc in loc si mai dam la cuptor pana este bine rumenita( eu am mai lasat placinta inca 40 de minute) depinde totusi de cuptor .


 

TIPS-URI

1

Daca branza este foarte uscata putem adauga si doua linguri de smantana, daca este proaspata si moale, nu este necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (91)

RuxyRux 1

26.08.2013, 21:56

Multumesc Tania draga mea...ma bucur ca iti place

tanyapatap 1

28.08.2013, 09:35

RuxyRux 1

13.01.2014, 19:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute