Placinta dobrogeana

de tanyapatap in Dulciuri, 29 Apr 2014 | 4058 vizualizari

 

Am incercat reteta bucatarasului Rux,multumesc foarte mult ptr reteta,a iesit tare buna si gustoasa exact cum ai zis :D

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • putina faina ptr intins foile

Compozitie:

  • 600 gr de branza sarata telemea
  • 3 oua

Sos:

  • 500 gr iaurt
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa de sare(atentie daca branza e prea sarata punem doar un praf)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Prepararea foilor:facem un aluat din ingredientele de mai sus,apoi rupem 7 bucati din aluat.


Luam fiecare bucata si o intindem intr-o foaie cat mai subtire avand grija sa presaram suprafata cu putina faina.


Se poate intinde si pe o foaie pergament.Preparam compozitia amestecand ingredientele.


Pe fiecare foaie punem compozitia de branza si apoi impaturim parte peste parte si o incretim usor.Asezam bucatile umplute intr-o tava unsa cu ulei.Dam la cuptorul incins la 180°c si coacem o jumatate de ora dupa care scoatem placinta si turnam sosul deasupra facut din ingredientele de mai sus,intepam cu furculita din loc in loc si mai dam la cuptor pana este bine rumenita.Daca nu e bine rumenita se mai tine la cuptor inca 30-40 minute,depinde de cuptorul fiecaruia.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

tanyapatap 1

08.05.2014, 07:28

Multumesc! Mokuska!!

tanyapatap 1

08.05.2014, 07:29

Multumesc!! JulyCris!

Sidy 1

08.05.2014, 07:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana