Placinta dobrogeana (a la Merisor)

de CarmenBlue in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 6002 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la mai multi bucatarasi, dar m-am inspirat din cea a lui Merisor, cu unele mici modificari. Saru' mana, a iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta(400 gr)
  • 200 g unt
  • 100 g branza telemea sarata
  • 500 g branza de vaci (galetusa Pilos de la Lidl)
  • 500 g iaurt grecesc
  • 4 oua
  • sare
  • zahar pentru pudrat (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana (a la Merisor):

Am avut un pachet de foi de placinta cu 14 foi. Le-am impartit in 3, doua grupuri de cate 5 foi si unul de 4 foi.

Am uns o tava obisnuita de cuptor cu unt. Restul de unt l-am topit si am pensulat pe rand fiecare foaie din cate un grup.

Branza se amesteca cu 350 de grame de iaurt si se imparte in trei.

Intindem fiecare parte de branza peste foile de placinta si le rulam pe latura lunga, apoi le asezam una langa alta in forma pentru copt. Le intepam din loc in loc cu o furculita.

Mixam cele patru oua cu putina sare, apoi le amestecam cu smantana si turnam amestecul peste rulourile cu branza.

Se da placinta la cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 40 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste frumos la suprafata, in functie de cuptor.

Este buna atat calda cat si rece, pudrata cu zahar sau fara. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Data viitoare am sa folosesc sau o tava mai mica, sau mai multe oua cu mai mult iaurt.

2

A iesit intr-adevar o minunatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana (a la Merisor)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

CarmenBlue 1

16.10.2015, 14:30

Va multumesc, dragilor!

anca_rm 1

16.10.2015, 15:32

gustoasa si frumoasa

Bunica 1

16.10.2015, 16:48

Asta e pe placul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana