Placinta dobrogeana (a la Merisor)

de CarmenBlue in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 1500 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la mai multi bucatarasi, dar m-am inspirat din cea a lui Merisor, cu unele mici modificari. Saru' mana, a iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta(400 gr)
  • 200 g unt
  • 100 g branza telemea sarata
  • 500 g branza de vaci (galetusa Pilos de la Lidl)
  • 500 g iaurt grecesc
  • 4 oua
  • sare
  • zahar pentru pudrat (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana (a la Merisor):

Am avut un pachet de foi de placinta cu 14 foi. Le-am impartit in 3, doua grupuri de cate 5 foi si unul de 4 foi.


Am uns o tava obisnuita de cuptor cu unt. Restul de unt l-am topit si am pensulat pe rand fiecare foaie din cate un grup.


Branza se amesteca cu 350 de grame de iaurt si se imparte in trei.


Intindem fiecare parte de branza peste foile de placinta si le rulam pe latura lunga, apoi le asezam una langa alta in forma pentru copt. Le intepam din loc in loc cu o furculita.


Mixam cele patru oua cu putina sare, apoi le amestecam cu smantana si turnam amestecul peste rulourile cu branza.


Se da placinta la cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 40 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste frumos la suprafata, in functie de cuptor.


Este buna atat calda cat si rece, pudrata cu zahar sau fara.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Data viitoare am sa folosesc sau o tava mai mica, sau mai multe oua cu mai mult iaurt.

2

A iesit intr-adevar o minunatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana (a la Merisor)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

CarmenBlue 1

16.10.2015, 14:30

Va multumesc, dragilor!

anca_rm 1

16.10.2015, 15:32

gustoasa si frumoasa

Bunica 1

16.10.2015, 16:48

Asta e pe placul meu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana