Placinta gradinarului

de Angelica in Mancaruri de post, 31 Mar 2016 | 6165 vizualizari

 

O delicatesa de post, tare aspectuoasa si consistenta:)

 

INGREDIENTE

  • Placinta:
  • -2 pachete foi de aluat foietaj (450 gr)
  • -150 ml.lapte de soia
  • -2 catei de usturoi
  • -1 cutie de porumb
  • -2 morcovi potriviti de mari
  • -600 gr. cartofi
  • -150 gr.ciuperci
  • -1 leg. ceapa verde
  • -1 legatura de patrunjel
  • -150 gr.cascaval de post
  • -cateva fire de cimbru
  • -ulei de masline
  • -sare afumata
  • -condiment pentru ciuperci
  • -piper
  • Morcovi glazurati:
  • -1 legatura de morcovi proaspeti de marime mai mica
  • -1 lingurita de zahar
  • -o piscatura de sare
  • Decor:
  • -crengute de cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta gradinarului:

*Pentru inceput...

1.Pornim cuptorul si il preincalzim la 180 de grade.

2.Tapetam cu ulei  6-8 forme ceramice (depinde de marime) si pe fundul lor  punem cate o bucata de hartie cerata decupata in forma rotunda.

3.Desfacem aluatul foietaj din pachet si il intindem pe masa pudrata lejer cu faina.Taiem cercuri potrivit de mari in asa fel incat sa ne ajunga sa tapetam fiecare forma inclusiv pe lateral.

4.Cand am terminat de tapetat toate formele cu aluat foietaj, decupam surplusul si dam formele la rece pana pregatim umplutura.  

*Pregatim umplutura asa:

1.Morcovii ii taiem in cubulete marunte si ii calim intr-o tigaie in care am pus putin ulei de masline.Cand sunt gata si s-au inmuiat, ii rasturnam intr-un castron mai mare.

2.Ceapa curatata o taiem rondele marunte, o calim in putin ulei si apoi adaugam ciupercile taiate lame.Condimentam cu condiment pentru ciuperci, mai calim 5 minute la foc mic, dupa care le adaugam peste morcovi.

3.Cartofii curatati de coaja ii punem intr-o tigaie la calit cu putin ulei, ii condimentam cu sare afumata, piper si adaugam cateva crengute de cimbru.Ii lasam la foc mic cam 10-15 minute amestecand din cand in cand pana acestia se inmoaie.

4.Intre timp punem laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu usturoiul ras pana acesta se infierbanta foarte bine. 5.Cand luam cartofii de pe foc, turnam peste ei laptele de soia fierbinte si ii amestecam cu o lingura de lemn.Nu trebuie sa se sfarme de tot, doar cat sa se inmoaie putin amestecul, dupa care ii rasturnam in castronul mare.

6.Adaugam peste toate ingredientele din castron si porumbul, trei parti din cascavalul ras, patrunjelul tocat si amestecam bine cu o lingura.

7.Potrivim gustul cu sare afumata si piper, dupa care punem vasul deoparte.

8.Scoatem de la rece formele cu aluatul foietaj, le intepam pe fund cu o furculita si asezam o bucatica de hartie de copt pe fundul fiecarei forme.

9.Punem peste hartia cerata orez, sau fasole...orice fel de greutate si dam formele la cuptor, la foc potrivit spre iute pentru 8-10 minute, sau pana se fac aurii.

10.Le scoatem din cuptor si rasturnam orezul ....sau fasolea...sau greutatea pe care am pus-o si indepartam hartie cearata.

11.Umplem apoi fiecare forma cu amestec de legume si apoi taiem deasupra cate un capacel din aluat foietaj pe care il sigilam foarte bine cu dintii unei furculite.

12.Intepam si capacul in cateva locuri si ii mijloc ii punem un con de hartie ca sa nu se umfle prea tare.

13.Radem deasupra cascavalul ramas pe razatoarea mica si apoi dam formele la cuptor, la foc mediu spre iute pentru 15-20 de minute, sau pana cand capacul este bine rumenit si are o culoare aurie.

14.Cand au acest aspect, le scoatem, le lasam sa se tempereze putin dupa care le servim fie din forma in care le-am copt, fie le scoatem din forma.
*Cat  timp stau placintele la cuptor pregatim morcovii glazurati. Procedam astfel:

1.Punem morcovii intr-o tigaie, punem putin ulei de masline, o lingurita de zahar si o piscatura de sare.

2.Lasam pe foc cam 4-5 minute pana morcovii incep sa se inmoaie putin.

3.Cand sunt gata ii luam de pe foc si ii punem deoparte.  

*Servire:

1.Cand placintele s-au copt le scoatem , indepartam conul de hartie si in locul lui infigem cate un morcovi glazurat.

2.Servim placinta calda sau fierbinte ...fiecare cum doreste, decorata cu crengute de cimbru. S-aveti pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta gradinarului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

01.04.2016, 20:50

O minunatie!

Angelica 1

03.04.2016, 12:53

Noua ne-a placut la nebunie.Ma bucur ca va place si voua.
Multumesc!!!

CameliaR 1

04.04.2016, 15:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi ( de post)