Placinta impletita cu mere

de Meea in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 970 vizualizari

 

Fiecare reteta are povestioara ei insa aceasta are o poveste cu emotii:)). Emotii de teama ... a fost prima data cand am facut un aluat de la A-Z, singura,fara ajutor la framantat. Era sa lesin... De la inceput m-a cucerit placinta impletita dar niciodata nu am avut curaj sa o fac, din cauza aluatului. Mi-am luat inima in dinti si m-am apucat de framantat.5 minute apoi, pauza, apoi iarasi 5 minute:)). Stiu ca bucataresele model cu o mana framanta pentru placinta si cu cealalta pentru o pizza care trebuie sa fie gata pentru cina:)). Va spun ca nu mi-a fost deloc prieten aluatul care trebuie framantat dar incepem sa ne cunoastem mai bine acuma!
Totul are un inceput iar cand finalul aduce satisfactie atunci inceputul aceasta trebuie sa vina cat mai curand,deci spor la framantat :)).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat (doua placinte):
  • 700g faina (pentru inceput,apoi adaugati la nevoie)
  • 200ml lapte
  • un ou
  • sare
  • 200g zahar
  • 21g drojdie uscata
  • untura
  • Ingrediente umplutura cu mere:
  • 100g unt
  • 8 mere
  • 20g scortisoara
  • 5 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta impletita cu mere:

Incepem cu pregatirea aluatului pentru ca necesita energie si timp:)).Punem faina, sarea si zaharul pe marginea castronului. In mijloc lasam un loc liber pentru a pune drojdia, oul si laptele caldut. Incepem marea etapa, pe care eu o numesc "etapa terorii" :)) - framantatul!!! Impartiti aluatul in doua pentru ca urmeaza sa facem 2 placinte si framantam pe rand fiecare aluat, pana cand nu mai putem si apoi framantam iarasi:)). Cand aluatul este bine framantat il intindem cu sucitorul, in forma de dreptunghi, pe masa infainata si il ungem cu ulei,apoi il lasam la frigider 20 minute (impachetat cu folie alimentara).

Scoatem aluatul din frigider, il intindem iarasi in forma de dreptunghi si pe mijloc il ungem cu untura,apoi aducem marginile spre mijloc,apoi partea de jos o ducem sus (sau ajutati-va de poze cel mai bine), impachetam din nou aluatul si il punem la frigider 20 minute (in timp ce un aluat sta la frigider ne ocupam de celalat). Repetam aceasta etapa inca odata.

Pana cand aluaturile sunt la frigider pregatim umplutura. Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Punem la topit untul, apoi adaugam merele, zaharul si scotrisoara. Lasam merele pe foc 10 minute apoi le punem la scurs.  Scoatem primul aluat.Il intindem cu sucitorul in forma de dreptunghi mai mare, taiem marginile, la diferenta de aproximativ un cm, in dreptunghiuri mai subtiri pentru impletitura. Pe mijloc punem jumatate din mere apoi incepem impachetarea. (Repetam aceiasi pasi si pentru al 2-lea aluat).  Transportam placinta pe hartia de copt din tava (sau puteti intinde aluatul si sa faceti impletitura direct pe foaia de copt), ungem cu ou amestecam cu lapte si lasam la cuptor aprox. o ora sau pana cand placinta s-a rumenit bine.  

Este momentul cand in casa miroase divin,a Craciun ♥. Gata cu framantatul,sa trecem la degustat acum!:)

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/10/placinta-impletita-cu-mere.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cristeena20 1

24.10.2015, 14:06

Ce placinta buna ti-a iesit!1bravo

Meea 1

25.10.2015, 10:55

Multumesc :*

Corinuta 1

08.12.2015, 20:12

http://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-mere-66312.html
Daca imi permiti sa-ti dau un sfat, eu ador aluaturile dospite și fac măcar o dată pe săptămână: zaharul se dizolva întotdeauna în laptele călduț, iar drojdia se activează mai bine dacă o presari peste lapte și o lași asa vreo 5 minute. 700 g faina e bine să le frămânți cu circa 350 ml lapte, ca sa iasa aluatul pufos, daca adaugi si putin unt o sa fie si mai moale.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!