Placinta lipoveneasca

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2013 | 11809 vizualizari

 

Buna ziua dragilor!! am venit sa va mai servesc cu cate ceva din bunatatile pregatite.
Am facut aceasta placinta dupa vizionarea unei emisiuni la tv.,arata intr-un mare fel si cum reteta nu era greu de pregatit,m-am apucat de treaba;daca nu a-ti facut asa ceva,va recomand pentru ca este mai mult decat delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte caldut
  • sare
  • 100 g unt topit
  • Umplutura
  • 300 g branza telemea de vaca,oaie sau capra
  • 200 g branza proaspata de vaci
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • Mai avem nevoie de
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta lipoveneasca:

Frecam drojdia intr-un bol pana se lichefiaza, o rasturnam in vasul cu faina cernuta, adaugam sare, 2 oua batute, lapte cate putin amestecand. Daca mai e nevoie mai adaugam putin lapte. Incepem sa framantam aluatul adaugand cate putin unt topit pana devine un aluat elastic. Acoperim vasul si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul.


In acest timp, intr-un castron amestecam telemeaua data pe razatoare cu branza proaspata, oul intreg si galbenusul batut si lasam deoparte. Din aluatul crescut facem un sul, impartim in portii egale apoi din fiecare bucata de aluat intindem o foaie nu prea subtire, intindem 2-3 linguri cu branza, rulam bine apoi taiem din rulou butoiase egale pe care le punem intr-o forma rotunda cu hartie de copt, cu taietura in sus. Procedam la fel cu restul aluatului.


Cu untul ramas ungem laturile bucatilor de placinta sa nu se lipeasca intre ele iar cele 2 oua le batem cu smantana si punem cu o lingura deasupra. Lasam la cuptor la foc mic 1 h iar dupa ce s-a racit scoatem, pudram cu zahar si servim.

 

TIPS-URI

1

ca sa nu va chinuiti la bucatile taiate din rulou, umplutura nu trebuie sa fie moale, de aceea evitati sa puneti oua multe

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta lipoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

babi5 1

09.10.2013, 17:13

Bunatate de bunatate

laura_n 1

09.10.2013, 17:25

arata de milioane

ianculubita 1

09.10.2013, 19:48

va multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti