Placinta pastorului

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2010 | 8262 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea delicioasa vegetariana a renumitei placinte cu branza a pastorului din traditia culinara a U K.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi pentru piure
  • 2 cepe
  • 50 gr branza cheddar( eu am inlocuit cu parmezan)
  • 1 lingura ulei vegetal( eu am folosit de palmier)
  • 1 morcov ras
  • 8 bucati ciupercute felii
  • 50 gr soia granule  fiarta un sfert de ora in prealabil in apa cu putina sare.  
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta pastorului:

1. Intr-o tigaie incingeti o lingura de ulei si sotati ceapa pana devine moale si putin de tot aurie, totul la foc foarte mic cu grija sa nu o ardem.

2. Peste ceapa adaugam soia fiarta si scursa de apa. si mai sotam inca un minut.

3. Intr-o tigaie incingem putin ulei vegetal si punem la sotat morcovul si ciupercutele. Sotam 5 minute pana se inmoaie. Adaugam soia si ceapa si mai sotam inca un minut doua.

4.Fierbem intre timp cartofii ca pentru piure, si cand au fiert facem un piure lasand doar o cescuta mica din apa in care au fiert cartofii, adaugam untul si laptele, apoi sarea dupa gust. Sotam din nou o ceapa in tigaie in putin ulei( o lingura) si adaugam la piure. In el radem branza si amestecam bine.

5. In tigaia cu compozitia putin racita adaugam o lingura de faina si trei linguri pline de smantana. Amestecam bine, punem sare si piper dupa gust si lasam deoparte.

6. Luam un vas de yena si ungem bine cu unt, adaugam compozitia de soia si legume, apoi deasupra asezam piureul.

7. Facem cu furculita un mic decor, topim untul si-l turnam cu lingura deasupra.

8. Dam la cuptor 30 de minute si servim cu muraturi . E delicios preparatul, aduce putin cu musacaua si e foarte satios. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pastorului" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crochete de cartofi cu sunca si ciuperci