Plăcintă răsucită de post

de diaconta in Prajituri, 6 Dec 2013 | 1989 vizualizari

 

In zilele de post prefer să pregătesc ceva în casă decât să cumpăr produse care numai de post nu se dovedesc a fi.Si dacă tot mă bântuia împletitura asta,am zis s-o prestez.A ieşit bine dat fiind că e un aluat de post,dar mi s-a părut puţin cam moale şi greu de lucrat.Pozele sunt urâte,ca la ora aceea nu prea mai aveam lumina bună

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 70 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata(1 plic)
  • Sare
  • Zahar brun,scortisoara ,ulei si gem de caise pentru uns foile
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • O lingura miere de albine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă răsucită de post:

Faina am cernut-o împreuna cu sarea si am pus-o într-un vas adânc.In mijloc am facut o adâncitura în care am pus drojdia,o lingurita de zahar si putina apa minerala calduta.


Am tras putina faina peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca.


Am adaugat restul de zahar,vanilie si coaja de lamaie,apoi am început sa framânt punând apa minerala calduta câte putin.


Daca ati pus prea multa apa,mai adaugati faina,daca în schimb e prea tare aluatul,mai puneti apa.


La final am adaugat uleiul si am framântat pâna ce aluatul a devenit elastic si s-a desprins de pe vas.


Am lasat la dospit în loc caldut pâna si-a dublat volumul.


Am împartit în 3 parti egale si am întins 3 foi rotunde cu diametrul destul de mare,cat sa încapa în tava mare a aragazului.


Prima foaie am uns-o cu ajutorul unei pensule cu ulei,am presarat zahar brun si scortisoara.


Am asezat deasupra cea de-a doua foaie pe care am uns-o cu gem de caise.


Peste aceasta foaie,am asezat a treia foaie.


Cu ajutorul unui cutter,am taiat diametre,împartind mai întâi în patru,apoi în 12 parti.


Atentie însa sa lasati marginile exterioare ale cercului nedecupate.


Am desprins cate o raza de aluat taiat si am rasucit-o,pâna le-am rasucit pe toate,lipindu-le la mijlocul cercului.


Va ramâne loc între bucati,dar acesta se va umple dupa ce mai lasam la dospit 15 minute.


Am încalzit cuptorul la 200 de grade,am uns placinta cu ulei si am presarat zahar brun deasupra.


Am pus tava la cuptor.


Dupa 10 minute am redus focul la 180 de grade.


Dupa înca20 de minute am scos placinta si am uns-o cu miere de albine.


In total am tinut-o la cuptor 40 de minute.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă răsucită de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

simona72 1

07.12.2013, 22:38

Foarte, foarte frumoasa!!

Geanina87 1

10.12.2013, 09:01

Madelline 1

12.02.2014, 00:38

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandina de post