Rulada cu gem de prune si nuci

de Alinutza80 in Prajituri, 21 Mar 2012 | 2406 vizualizari

 

Ceva rapid si delicios

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 borcan gem de prune
  • 1 cana nuci maruntite
  • pentru ornat ciocolata sau zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de prune si nuci:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se dizolva zaharul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zahar pana se omogenizeaza bine .Se adauga praful de copt amestecat cu faina, esenta de rom si zaharul vanilat si se amesteca bine. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul prancalzit la foc potrivit pana se coace. Se face testul cu scobitoarea.


Se pune un prosop umed pe masa si peste el se pune blatul cald, se ruleaza cu ajutorul prosopului si se lasa la racit. Dupa ce blatul s-a racit se desface si se unge cu gemul de prune peste care se pune nuca. Se ruleaza si se orneaza dupa gust cu ciocolata sau cu zahar pudra.


Eu am facut 2 si le-am ornat una cu ciocolata si una cu zahar pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Alinutza80 1

22.03.2012, 13:25

Multumesc pentru aprecieri

Sim0na 1

22.03.2012, 20:53

Foarte buna!

Alinutza80 1

23.03.2012, 18:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise