Placinta ruseasca

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 13 Sep 2014 | 1645 vizualizari

 

Reteta bineinteles ca am preluat-o de la Gabriela.
Cred ca este cea mai spumoasa si fina placinta ce am mancat-o vreodata!
Multumesc >:D< Va ramane preferata mea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 5 linguri cu smantana (20% grasime)
  • 3 oua mari
  • 3 linguri cu gris
  • 3 linguri cu zahar
  • 50 g stafide
  • un praf de sare
  • 50 gr zahar vanilat
  • esenta de rom (o sticluta)
  • un cub de unt pentru uns vasul
  • zahar vanilat pentru pudrat placinta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca:

Incepem prin a hidrata stafidele: le asezam intr-un bol micut si adaugam esenta de rom. Le pastram astfel cam 20-30 de minute. Le scoatem apoi intr-o sita/strecurataore micuta si le lasam sa se scurga de excesul de esenta.


Amestecam grisul cu cele 5 linguri cu smantana si il lasam pentru 30 de minute deoparte, sa se "umfle".


Intre timp, mixam ouale impreuna cu cele 3 linguri cu zahar (eu am folosit 4 linguri cu zahar), pana ce acesta din urma se topeste complet.


Branza proaspta o pasam cu ajutorul blenderului sau o trecem printr-o sita (astfel devine mai cremoasa), adaugam peste aceasta ouale mixate cu zaharul, grisul cu smantana si stafidele hidratate. Presaram sarea si zaharul vanilat si omogenizam compozitia.


Ungem un vas cu unt, turnam compozitia pentru placinta si il dam la cuptor (incins in prealabil) pana ce se rumeneste frumos.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dupa racirea completa, se pudreaza cu zahar vanilat.

2

Se poate servi alaturi de o smantana fina sau dulceturi cu fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

05.08.2016, 13:51

Multumesc pentru trecere Gaby!

RuxyRux 1

05.08.2016, 14:06

Ti-a iesit superb!

Dya Daniela Andrei 1

06.08.2016, 22:48

Esti o draguta Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza