Placinta taraneasca cu cartofi, ardei copti si ciuperci

de simona72 in Mancaruri cu carne, 26 Mar 2013 | 9484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 gr ciuperci champinion proaspete
  • un ardei iute
  • o ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • o ceapa rosie
  • o cescuta de vin alb
  • 3 linguri pasta de ardei copti dulce(eu am avut facuta in casa)
  • jumatate kg ardei copti
  • 2 bucati cirnat crud uscat, de mistret
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura de unt +o lingurita unt pt uns vasul
  • patrunjel
  • marar
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu cartofi, ardei copti si ciuperci:

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi si ii punem in apa cu sare la fiert. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat feliute si ardeiul iute taiat feliute. Lasam pe foc sa se inmoaie si sa se caleasca legumele, adaugam ciupercile taiate in sferturi si o cescuta de vin alb. Lasam pe foc pina scade zeama formata, dar nu de tot, adaugam sare, ardeii copti, curatati de simburi si cotoare, taiati in bucati mai mari(eu am avut la congelator). Mai lasam 2 minute pe foc, adaugam cirnatii taiati feliute, pasta de ardei copti, patrunjelul si mararul, amestecam si luam tigaia de pe foc.

Cartofii fierti in scurgem de apa, ii punem intr-un vas si ii zdrobim usor cu furculita, dar sa nu devina piure, adaugam lingura de unt, putina sare si ii amestecam. Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, punem cartofii zdrobiti, iar peste punem compozitia din tigaie. Acoperim cu folie de aliminiu si dam la cuptorul incins la 160 grade pt 20 minute. Merge de minune cu muraturi.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca nu se foloseste cirnati, unt si vin este o mincare minunata si de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cartofi, ardei copti si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon