Placinta taraneasca cu cartofi, ardei copti si ciuperci

de simona72 in Mancaruri cu carne, 26 Mar 2013 | 5800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 gr ciuperci champinion proaspete
  • un ardei iute
  • o ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • o ceapa rosie
  • o cescuta de vin alb
  • 3 linguri pasta de ardei copti dulce(eu am avut facuta in casa)
  • jumatate kg ardei copti
  • 2 bucati cirnat crud uscat, de mistret
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura de unt +o lingurita unt pt uns vasul
  • patrunjel
  • marar
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu cartofi, ardei copti si ciuperci:

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi si ii punem in apa cu sare la fiert. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat feliute si ardeiul iute taiat feliute. Lasam pe foc sa se inmoaie si sa se caleasca legumele, adaugam ciupercile taiate in sferturi si o cescuta de vin alb. Lasam pe foc pina scade zeama formata, dar nu de tot, adaugam sare, ardeii copti, curatati de simburi si cotoare, taiati in bucati mai mari(eu am avut la congelator). Mai lasam 2 minute pe foc, adaugam cirnatii taiati feliute, pasta de ardei copti, patrunjelul si mararul, amestecam si luam tigaia de pe foc.


Cartofii fierti in scurgem de apa, ii punem intr-un vas si ii zdrobim usor cu furculita, dar sa nu devina piure, adaugam lingura de unt, putina sare si ii amestecam. Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, punem cartofii zdrobiti, iar peste punem compozitia din tigaie. Acoperim cu folie de aliminiu si dam la cuptorul incins la 160 grade pt 20 minute. Merge de minune cu muraturi.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca nu se foloseste cirnati, unt si vin este o mincare minunata si de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cartofi, ardei copti si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

26.03.2013, 16:49

JamilaCuisine 1

26.03.2013, 16:52

Foarte apetisanta!

Rocsi 1

26.03.2013, 20:23

Mama ce bunaciune o fi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu pulpe de pui