Placinta turnata cu branza

de Isabel in Prajituri, 13 Oct 2013 | 6092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 lg zahar
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 7 lg faina
  • coaja rasa de la olamaie
  • esenta de rom(o sticluta)
  • 1 pachet de praf de copt
  • o ceasca ulei
  • o ceasca lapte
  • 400g branza de vaci
  • 2lg zahar pudra vanilat pt pudrat
  • margarina pt uns tava
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta turnata cu branza:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, apoi adaugam 5 lg zahar si o lg de zahar pudra vanilat si batem din nou bine. Apoi adaugam 2 galbenusuri, praful de copt, jumatate din coaja rasa de lamaie si jumatate de esenta de rom, amestecam si adaugam uleiul si laptele, amestecam si adaugam treptat faina.

Intr-o tava unsa se toarna jumatate din compozitie si se baga 10 minute la cuptorul incins in prealabil la 180 grade.

Intre timp radem branza pe razatoarea fina si amestecam cu cealalta jumatate de coaja rasa de lamaie si rom, 3 galbenusuri si 5 lg de zahar. Scoatem tava si adaugam compozitia de branza,intindem bine apoi peste turnam restul aluatului si dam din nou la cuptor pt 25-30 minute in functie de cuptor pana se aureste putin deasupra. Scoatem, pudram si acoperim tava cu un prosop o jumatate de ora apoi o portiomam si asezam pe un platou.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de branza,fie proaspata,de oaie,de vaca

2

Eu am folosit o tava de 40/25

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turnata cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta