Placinta turnata cu branza

de Isabel in Prajituri, 13 Oct 2013 | 2793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 lg zahar
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 7 lg faina
  • coaja rasa de la olamaie
  • esenta de rom(o sticluta)
  • 1 pachet de praf de copt
  • o ceasca ulei
  • o ceasca lapte
  • 400g branza de vaci
  • 2lg zahar pudra vanilat pt pudrat
  • margarina pt uns tava
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta turnata cu branza:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, apoi adaugam 5 lg zahar si o lg de zahar pudra vanilat si batem din nou bine. Apoi adaugam 2 galbenusuri, praful de copt, jumatate din coaja rasa de lamaie si jumatate de esenta de rom, amestecam si adaugam uleiul si laptele, amestecam si adaugam treptat faina.


Intr-o tava unsa se toarna jumatate din compozitie si se baga 10 minute la cuptorul incins in prealabil la 180 grade.


Intre timp radem branza pe razatoarea fina si amestecam cu cealalta jumatate de coaja rasa de lamaie si rom, 3 galbenusuri si 5 lg de zahar. Scoatem tava si adaugam compozitia de branza,intindem bine apoi peste turnam restul aluatului si dam din nou la cuptor pt 25-30 minute in functie de cuptor pana se aureste putin deasupra. Scoatem, pudram si acoperim tava cu un prosop o jumatate de ora apoi o portiomam si asezam pe un platou.


Pofta buna

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de branza,fie proaspata,de oaie,de vaca

2

Eu am folosit o tava de 40/25

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turnata cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Isabel 1

15.10.2013, 09:42

bianca92 1

15.10.2013, 09:45

Minunata

Isabel 1

17.10.2013, 08:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua