Prajitura cu iaurt si fructe de padure

de aziz in Prajituri, 14 Mar 2011 | 7958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 15 ml apa
  • 15 ml ulei
  • 20 gr corn flour
  • jumatate plic praf de copt
  • crema:
  • 350 ml iaurt
  • 200 gr fructe de padure
  • 200 gr zahar
  • un plic budinca de vanilie
  • 15 gr gelatina
  • sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • apa de flori cam jumatate de ceasca de cafea
  • ornat:
  • frisca
  • fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si fructe de padure:

albusurile se bat bezea cu un praf de sare, apoi incorporam zaharul si mixam pina sta bezeaua pe paletele de la mixer. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si turnam in fir peste bezea amestecind usor de jos in sus cu o paleta sau lingura. Faina se amesteca cu corn flour-ul sau amidon si praful de copt la fel incorporam lingura cu lingura. Punem in tava unsa cu unt sau margarina. Tava este de marime mica, nu cea de la cuptor, cam jumatate. Dam la cuptor 25 -30 min la 175 grade. Se lasa blatul la racit.


Crema de iaurt:iaurtul se pune la blender impreuna cu zaharul si putin mai mult de jumatate din fructele de padure. Pudingul se amesteca cu doar jumatate din cantitatea de lapte scrisa pe cutie adica un sg pahar ( 200 ml) lapte. Punem puddingul peste iaurtul cu fructe. Gelatina o hidratam cu citeva linguri de apa (4-5), apoi deasupra unui vas cu apa calda amestecam continuu pina se topeste complet si adaugam apoi peste iaurt impreuna cu restul de fructe intregi .


Blatul se taie in doua, insiropam primul blat si punem iaurtul peste. Punem blatul urmator il insiropam si dam la frigider minim 4-5 ore. Ornam cu frisca si fructe de padure sau cu orice doriti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

aziz 1

29.03.2011, 18:03

MATILDA MULTUMESC DE APRECIERE

adry88 1

03.06.2011, 11:28

aziz 1

03.06.2011, 18:31

merci eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica visinica