Placinta/pizza cu carne tocata, ciuperci, cascaval

de Criss in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2014 | 2550 vizualizari

 

Rocsy Ciobanu e o fata draguta , pe care am cunoscut-o aici pe Bucataras si care are multe retete apetisante. Pe blogul ei am descoperit o reteta "Tarta cu carne, ciuperci, cascaval", dar care mie mi se pare mai mult o placinta sau de ce nu, o pizza. In fine, oricum s-ar numi, rezultatul e acelasi:delicios! De cum am vazut reteta am stiut sigur ca ii va placea mofturosului meu si nu m-am inselat, drept dovada am facut portie dubla. Merci pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • sare
  • Umplutura:
  • 400 gr carne tocata amestec
  • 350 g ciuperci proaspete (sau un borcan mic de ciuperci conservate)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 1 rosie mare
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 4 crengute marar verde
  • 3 linguri ulei
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2-3 frunzulite de busuioc
  • putin cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta/pizza cu carne tocata, ciuperci, cascaval:

Drojdia se pune in laptele cald in care am adaugat si zaharul si se lasa sa se umfle. Intr-un vas se pune faina, sarea si uleiul. Se amesteca, apoi se pune laptele cu drojdia si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca o ora, timp in care isi va dubla volumul.

Se toaca marunt ceapa, ardeiul, se calesc in uleiul de masline, se adauga rosia taiata cubulete, morcovul ras si carnea, sare, piper, cimbru, marar, busuioc, pasta de ardei si pasta de rosii. Ciupercile se curata, se taie felii si se calesc in putin ulei. Aluatul se imparte in doua parti, in functie de vasele in care vom coace placinta. Eu am folosit doua vase termorezistente, pe care le-am uns cu ulei si am intins aluatul. Peste aluat se pune umplutura (amestecul cu carne tocata), apoi ciupercile si in final se rade cascavalul. Se coace placinta in cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 40 minute. E foarte buna, Alex a zis ca e ca o pizza si sa-i mai fac. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta/pizza cu carne tocata, ciuperci, cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

merisor 1

07.10.2014, 11:08

Ce bine arata!

Andreea Caroline 1

07.10.2014, 15:34

Criss 1

08.10.2014, 06:00

Multumesc mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne