Placinte cu branza

de COSTEO in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 21927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 ml ulei
  • 3-4 oua
  • 120 gr smantana
  • 2 cuburi de drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 esenta vanilie
pentru umplutura
  • 500 gr branza vaci
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • 100 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • 30 gr gris
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Se incalzeste laptele,se dizolva drojdia si se amesteca cu 2-3 linguri de faina.

Lasam sa cresca la loc cald.Frecam spuma 3 galbenusuri cu zaharul si sarea,se amesteca cu drojdia dospita in lapte,coaja de lamaie ,smantana,faina si vanilia.

Se framanta aluatul timp de 20 de minute adaugand putin cate putin ulei.Se lasa sa creasca timp de o ora.

Pentru a prepara umplutura ,branza de vaci se amesteca cu galbenusurile,cu smantana zahar si punem si stafide.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie cam de 5 mm grosime.Se taie patratele de circa 8/8 mm ,care se umplu.Se aduna colturile opuse unul peste altul si se ung cu galbenus de ou pentru ca sa nu se dezlipeasca si le asezam intr-o tava unsa.

Placintele le ungem pe deasupra cu galbenus batut cu zahar.

Se coc timp de 10 minute la 180 grade ,dupa care se continua coptul la 160 grade.

La final cand se termina de copt se presara cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza