Placinte cu branza sarata si chimen

de simona72 in Piine, 15 Mar 2013 | 9775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 800 gr faina alba
  • 200 gr faina integrala
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 150 ml lapte batut sau iaurt
  • o lingurita sare
  • o lingura zahar
  • un cub mic de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • 500 gr brinza sarata in amestec( burduf, telemea, oaie)
  • 2 oua
  • 2 linguri mari de smantina
  • o lingura gris
  • frunzele de la 3 fire de ceapa verde
  • sare daca mai este cazul
  • o lingurita chimen
  • pt uns:
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza sarata si chimen:

Facem un aluat dospit din ingredientele mai sus mentionate sau il faceti ca si mine la masina de paine.


Cit dospeste aluatul pregatim umplutura: brinza o dam pe razatoarea mare, adaugam ouale, si smantina si amestecam bine. Adaugam frunzele de ceapa verde taiate feliute, chimenul, grisul si sare daca mai este necesar.


Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat volumul il impartim in doua, punem o parte din el pe masa de lucru unsa cu putin ulei, intindem o foaie si taiem patrate pe care le umplem cu compozitia de brinza. Adunam colturile in mijloc si punem fiecare placinta in tava tapetata cu hirtie de copt. Le mai lasam inca o ora la loc caldut la dospit, le ungem pe fiecare cu ou batut (oul sa fie la temperatura camerei), mai presaram pe deasupra chimen si le dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15-17 minute.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

babi5 1

16.03.2013, 08:09

Bune placintutele si merg bine si ca aperitiv

simona72 1

16.03.2013, 09:19

Dora Sidy Mariana Babi

adry88 1

16.03.2013, 14:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Impletituri sarate