Placinte cu mere si scortisoara

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2014 | 3277 vizualizari

 

serveste cineva?

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr. drojdie
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura:

  • 1 borcan de mere rase (800)
  • 4 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 2 linguri rase de gris

in plus, ulei pentru prajit (cca 100 ml)

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mere si scortisoara:

Eu am folosit mere rase si pastrate la borcan.


Am golit continutul borcanului intr-un castron, am adaugat doua linguri de gris, patru de zahar si o lingurita rasa de scortisoara, am amestecat toate aceste ingrediente si am dat umplutura deoparte cat m-am ocupat de aluat.


Punem faina (la temperatura camerei) intr-un castron.


Separat dizolvam drojdia, amestecand-o cu o lingura de zahar si jumatate de lingurita de sare.


Adaugam drojdia dizolvata,punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Desprindem cate o bucatica din aluat, de marimea unei mingi de tenis, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem pe jumatate din suprafata ei umplutura de mar cu scortisoara si gris, acoperim cu partea neunsa,apoi prajim placintele in tigaie in ulei incins.


Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.


Sunt tare bune,atat calde, cat si reci!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

claudiaO 1

06.05.2014, 08:36

asa miroase a scortisoara...

Satisfyyourcravings 1

06.05.2014, 09:41

Ce parfum!

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere