Placinte cu mere si scortisoara

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2014 | 2744 vizualizari

 

serveste cineva?

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr. drojdie
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura:

  • 1 borcan de mere rase (800)
  • 4 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 2 linguri rase de gris

in plus, ulei pentru prajit (cca 100 ml)

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mere si scortisoara:

Eu am folosit mere rase si pastrate la borcan.


Am golit continutul borcanului intr-un castron, am adaugat doua linguri de gris, patru de zahar si o lingurita rasa de scortisoara, am amestecat toate aceste ingrediente si am dat umplutura deoparte cat m-am ocupat de aluat.


Punem faina (la temperatura camerei) intr-un castron.


Separat dizolvam drojdia, amestecand-o cu o lingura de zahar si jumatate de lingurita de sare.


Adaugam drojdia dizolvata,punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Desprindem cate o bucatica din aluat, de marimea unei mingi de tenis, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem pe jumatate din suprafata ei umplutura de mar cu scortisoara si gris, acoperim cu partea neunsa,apoi prajim placintele in tigaie in ulei incins.


Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.


Sunt tare bune,atat calde, cat si reci!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

claudiaO 1

06.05.2014, 08:36

asa miroase a scortisoara...

Satisfyyourcravings 1

06.05.2014, 09:41

Ce parfum!

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si blat cu unt