Placinte cu prune

de Criss in Dulciuri, 20 Oct 2016 | 678 vizualizari

 

Vremea urata de afara ne indeamna sa aprindem focul in cuptor, sa profitam de ultimele prune care se mai gasesc in piata si sa facem niste placinte pufoase, delicioase si aromate cu scortisoara. Si daca mai punem si masina de paine la munca, treaba noastra devine simpla de tot. ;)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente 12 bucati:
  • - 500 g faina
  • - 1 plic drojdie uscata dr. Oetker
  • - 100 g zahar
  • - 100 g unt topit
  • - 1 ou
  • - 1 galbenus
  • - 200 ml lapte
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • - 1 kg prune
  • - 3 linguri zahar
  • - 1/2 lingurita scortisoara
  • - 1 lingura gris sau pesmet +
  • - 1 galbenus pentru unsa placintele
  •  - zahar pudra pentru pudrat placintele
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu prune:

In cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul topit, oul, galbenusul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu ingredientele lichide. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, care la masina mea e programul 8 si timp de 1 ora si 30 minute ea isi va face treaba. Intre timp ne ocupam de prune. Spalam prunele si le stergem cu prosoape de hartie, scoatem samburii si taiem prunele in sferturi. Adaugam zaharul, scortisoara si grisul, care are rolul de a absorbi surplusul de suc lasat de prune. Cand aluatul e gata, il intindem intr-o foaie dreptunghiulara cam de jumatate de cm grosime si il impartim in 12 patrate. In mijlocul fiecarui patrat punem cate o lungura de prune, apoi pliem colturile asa cum se poate vedea in poza. Punem placintele in tava pe hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si acoperim tava cu un prosop si mai lasam placintele sa creasca 20 minute, apoi le introducem in cuptorul preincalzit si le coacem aproximativ 30-35 minute, pana devin aurii.Le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

21.10.2016, 07:57

Bune!

Ksenya 1

21.10.2016, 09:42

imi plac prunele,imi place cum ti-a iesit!

Criss 1

22.10.2016, 05:19

Multumesc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandişpan cu afine şi vişine