Placinte cu varza si carnati afumati

de Ligia Bxl in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2015 | 9145 vizualizari

 

Aveam in plan aceste placinte de ceva timp,iar pentru ca nu mai stiam cum si in ce fel sa folosesc varza le-a venit randul de aceasta data :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata(a se urmari pe plicuri ptr cata faina este necesara folosirea unui plic)
  • cca 700 ml apa calda
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare cu varf
  • Pentru umplutura:
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa
  • cateva fire de marar
  • 4-5 carnati afumati
  • sare si piper
  • putin ulei ptr calit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza si carnati afumati:

Se amesteca ingredientele pentru aluat,intai cele uscate,apoi peste se adauga ingredientele lichide

Se framanta pana devine un aluat legat(la final trebuie sa nu se lipeasca de maini,se adauga apa putin cate putin,daca nu mai este necesar si compozitia se ia de pe maini nu se mai pune apa,daca mai trebuie apa se adauga pana nu mai este necesar,depinde de faina fiecaruia).

Se lasa aluatul la crescut in castron acoperit cu un prosop curat cca 1 ora pana aceasta isi dubleaza volumul.

In acest timp cat aluatut sta la crescut,se face compozitia pentru umplut.

Se curata varza si se spala,apoi se taie marunt cu un cutit sau cu un robot de bucatarie.

Ceapa se curata,se spala si se taie marunt,carnatii la fel se taie mai marunt.

Se pun toate la calit si se condimenteaza cu sare si piper.

Dupa ce a crescut aluatul se ia cate o bucata dupa preferinte,mai mari sau mai mici,se intinde fiecare cu un rulou pe planul de lucru pudrat cu faina, iar in centru se pune varza calita cu carnatii afumati.

Se unesc toate marginile si se preseaza iar cu ruloul usor ptr a nu rupe placinta.

Acestea se prajesc pe rand intr-o cratita cu ulei bine incinsa pana se rumenesc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza