Placinte dospite cu cartofi si ciuperci(de post)

de marcela1979 in Mancaruri de post, 2 Dec 2010 | 8510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina alba
  • drojdie 25 gr
  • ulei 2 linguri pt framantat
  • ulei pt prajit
  • sare
  • apa
  • pt umplutura:
  • ciuperci 200 gr
  • 3 cepe
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • vegeta
  • piper
  • busuioc
  • pt cea cu cartofi:
  • 500gr cartofi
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa
  • vegeta,piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte dospite cu cartofi si ciuperci(de post):

Se pune faina alba intr-un lighean si se face la mijloc o adancitura in care se pune drojdia si apa calduta.Se lasa sa dospeasca un pic dupa care se framanta faina cu drojdia,sare si apa calduta .Se mai pune 2 linguri de ulei si se framanta pana aluatul se ia de pe mana .Se lasa la dospit 1 ora.

Intre timp se fac umpluturile.Cea de ciuperci:se caleste ceapa tocata ,se adauga ciupercile tocate si se adauga 50 ml de apa si se lasa sa fiarba .Cand ciupercile sunt fierte se adauga pasta de rosii,se potriveste gustul cu vegeta si piper si busuioc si se lasa sa fiarba pana scade apa.

pentru umplutura cu cartofi:se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.cand s au fiert se scurg ,se piseaza ca pentru pireu si se amesteca cu vegeta,cu o ceapa tocata marunt si calita in ulei,piper si niste ulei pana se obtine o pasta .Se ia din aluat si pe masa unsa cu ulei se intind placintele se pune umplutura se plieaza si se prajesc in ulei incins ,la foc mic sa se coaca.

TIPS-URI

1

daca se prajesc la foc mare se ard deasupra si in interior raman crude

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte dospite cu cartofi si ciuperci(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

marcela1979 1

05.12.2010, 07:07

asa e pentru tine special

Sidy 1

05.12.2010, 07:30

Mai ai ? Vreau si eu una cu ciuperci...minunate 5 furcute

marcela1979 1

05.12.2010, 07:59

s au mancat sidy dar pentru tine mai fac o tura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu mamaliguta la cuptor