Plăcinte răzalite - de post

de Corinuta in Mancaruri de post, 12 Noi 2010 | 22313 vizualizari

 

Bunicii mei erau niste oameni foarte credinciosi, cred ca v-am mai spus, si tineau post. Ei bine, cateodata, in zi de post, bunica ne facea placinte de cartofi si le zicea placinte razalite. Si, cum mi se face dor cateodata, azi am facut si eu.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi mai maricei
  • 3-4 linguri de faina
  • sare, piper macinat
  • ulei ptr prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte răzalite - de post:

Se curata cartofii si se spala. Se dau pe razatoarea mica - eu am murdarit robotul de bucatarie, ca de-aia il am:) - apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa stea cateva minute sa-si lase zeama.

Se adauga faina la cartofi, amestecand bine si lasand compozitia moale, ca la clatite. Se incinge tigaia si se unge cu ulei, apoi se pun in ea doua linguri din compozitie si se intinde bine sa fie subtire placinta. Se coace pana se rumeneste frumos pe ambele parti. 

Se servesc calde si cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte răzalite - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Corinuta 1

27.11.2012, 20:26

Mai, sa stiti ca ar trebui sa mai fac...

mihaelar63 1

14.03.2014, 09:32

Imi plac . Trebuie sa prepar si eu ceva asemanator

Corinuta 1

16.03.2014, 16:49

Nici eu n-am mai facut demult Miha!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti cu usturoi