Plăcinte răzalite - de post

de Corinuta in Mancaruri de post, 12 Noi 2010 | 22400 vizualizari

 

Bunicii mei erau niste oameni foarte credinciosi, cred ca v-am mai spus, si tineau post. Ei bine, cateodata, in zi de post, bunica ne facea placinte de cartofi si le zicea placinte razalite. Si, cum mi se face dor cateodata, azi am facut si eu.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi mai maricei
  • 3-4 linguri de faina
  • sare, piper macinat
  • ulei ptr prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte răzalite - de post:

Se curata cartofii si se spala. Se dau pe razatoarea mica - eu am murdarit robotul de bucatarie, ca de-aia il am:) - apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa stea cateva minute sa-si lase zeama.

Se adauga faina la cartofi, amestecand bine si lasand compozitia moale, ca la clatite. Se incinge tigaia si se unge cu ulei, apoi se pun in ea doua linguri din compozitie si se intinde bine sa fie subtire placinta. Se coace pana se rumeneste frumos pe ambele parti. 

Se servesc calde si cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte răzalite - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Corinuta 1

27.11.2012, 20:26

Mai, sa stiti ca ar trebui sa mai fac...

mihaelar63 1

14.03.2014, 09:32

Imi plac . Trebuie sa prepar si eu ceva asemanator

Corinuta 1

16.03.2014, 16:49

Nici eu n-am mai facut demult Miha!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci