Placinte trandafir cu branza si marar

de gaby_duceag in Dulciuri, 27 Aug 2014 | 4282 vizualizari

 

Cine nu vrea o reteta de placinta si buna si frumoasa? :))

Si asta am afirmat-o fara modestie si fara gluma :D. Au fost atat de bune placintele astea, nici cand s-au racit nu s-au uscat deloc Placinte trandafir cu branza si marar

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 gr faina
  • 10 grame drojdie proaspata
  • o lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • putina sare
  • coaja rasa lamaie
  • Umplutura
  • 250 gr branza telemea
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • marar verde tocat
  • 2 linguri pesmet

un ou pentru uns zahar pudra

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte trandafir cu branza si marar:

Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa.


Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5 linguri de faina si drojdia proaspata.


Amesteca si lasa 10 minute la crescut.


Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie.


Adauga amestecul cu lapte, treptat, omogenizeaza si apoi framanta aluatul timp de 10 minute. Adauga intre timp si uleiul de masline.


Trebuie sa obtii un aluat elastic , nelipicios. Daca e cazul mai adauga fie putina faina (daca aluatul e prea moale) fie putin lapte cald (daca aluatul e prea ferm)


Acopera vasul si da-l la rece pana pregatesti umplutura.


Amesteca intr-un bol telemeaua rasa, ouale, branza de vaci, zaharul, coaja rasa de lamaie , pesmetul si mararul tocat.Umplutura nu trebuie sa fie prea moale.


Scoate aluatul de la rece, imparte-l in 12 bucati egale.


Pe fiecare bucata modeleaz-o cu mainile in forma de bila.


Intinde fiecare bila cu sucitorul pana obtii o foaie rotunda pe care-o crestezi ca in imagine


Pune in mijloc o lingura plina cu umplutura apoi trece partea 1 din aluat peste umplutura, fara a o acoperi complet. Adu apoi peste umplutura partea 2, lipeste cu degetele de partea 1 (pentru a nu se desprinde la copt) , apoi procedeaza la fel cu a 3-a parte si ultima, a patra. Nu trebuie acoperita complet umplutura, trebuie sa ramana un loc in care umplutura sa se vada, in mijloc.


Aseaza toate placintele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt.


Bate oul ramas cu o furculita si cu ajutorul unei pensule unge placintele.


Baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasa pana ce placintele se rumenesc frumos.


Acopera-le cu un servet curat iar cand se racoresc putin pudreaza-le cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte trandafir cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

anca_rm 1

28.08.2014, 08:44

la placinte lumeee

MotanLaOale 1

28.08.2014, 12:05

bune bune

Rocsi 1

29.08.2014, 21:01

Frumoase, frumoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!