Budinca de paste

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2014 | 3433 vizualizari

 

Ideea a plecat de la reteta pregatita de catre Deyu, aici http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-paste-cu-branza-dulce-44008.html
Multumesc :-*

PS. Poze intermediare nu am, intrucat, initial, nu m-am gandit ca o sa postez reteta. Plus ca aparatul meu foto se deschide foarte greu (cred ca s-au stricat acumulatorii sau incarcatorul :-?? ) si imi pierd rabdarea cand e lumea mai draga!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste spiralate (cu rosii si spanac Agnesi)
  • 200 gr branza proaspata de vaci
  • 100 ml smantana (grasa)
  • 4 oua mari
  • un cub de unt
  • 4 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • optional: coaja rasa de lamaie si un praf de scortisaora
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste:

Incepem prin a fierbe pastele (in apa cu putina sare), le scurgem apoi de apa fierbinte si adaugam cubul de unt, amestecand usor pana la topirea completa a acestuia.

Separat, punem branza proaspata intr-un bol, adaugam pe rand zaharul, smantana si ouale, presaram coaja de lamaie si praful de scortisoara si omogenizam ingredientele. Pastele le incorporam compozitiei de branza, dupa care le turnam in vasul cooker-ului, uns in prealabil cu foarte putin ulei sau unt moale. Le coacem cu ajutorul programului BAKE, la o temperatura de 150 de grade pentru un timp de 55 minute.

Se pastreaza calde in vas, lasandu-le sa se raceasca treptat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Optional se pot adauga fructe (niste visine ar fi fost ideale :P )

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte la Multicooker