Platou aperitiv

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2016 | 1294 vizualizari

 

Platoul de mai jos l-am facut cu ce aveam prin casa, in graba pentru niste musafiri "pe nepusa masa"!

 

INGREDIENTE

  • Salam sasesc
  • telemea de vaci cu ierburi
  • salata verde
  • rosii cherry
  • branza de burduf
  • Tortilla
  • 6 lipii
  • ulei masline
  • busuioc
  • parmezan
  • Oua umplute
  • 4 oua
  • maioneza
  • mustar
  • pate din ficat de vita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou aperitiv:

Fiind in lipsa mare de timp, acest platou este indicat cand aveti musafiri neasteptati si vreti sa puneti ceva pe masa rapid.


Pentru inceput puneti oualele la fiert. Intre timp, pregatiti tortilla astfel: cele 6 lipii ( sau cate aveti) le taiati pe jumtate si le ungeti cu ulei de masline extravirgin, presarati busuioc si radeti putin parmezan. Apoi, fiecare jumtate de lipie in parte o pliati in asa fel incat partea unsa si condimentata sa fie la mijloc. Coaceti fiecare tortilla in parte intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei de masline. Trebuiesc coapte pe ambele parti, dar cu grija sa nu le ardeti.


Oualele fierte bine, le decojiti cu grija sa ramana albusul intact si le taiati pe jumtate. Galbenusurile le scoateti cu grija si le pasati cu o furculita, le amestecti cu o lingura de maioneza, 1 lingurita de mustar si 2 linguri de pate ( eu am folosit pate din ficat de vita facut in casa, dar puteti pune orice tip de pate aveti). Cu pasta astfel obtinuta umpleti fiecare jumtate de ou in parte.


Apoi, asezati pe un platou, dupa imaginatie si pricepere toate ingredintele: tortillele, oualele umplute, branza taiata cuburi, rosiile cherry taiate jumatati, salamul feliat. Ornati cu un fir de ceapa verde tocat marunt.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

racitit oualele cu apa rece, astfel se vor curata usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

23.03.2016, 22:01

Ce de bunatati!

Camelya 1

24.03.2016, 11:00

Rahela Velicu 1

25.03.2016, 21:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci