Platou de toamna

de Ancutsa in Porc, 17 Sep 2018 | 2573 vizualizari

 

În weekend am pregătit un platou de toamnă cu ruladă de porc cu cârnaţi grill, alături de mere şi cartofi copţi şi am servit alături de castraveciori muraţi. Ai mei au fost încântaţi.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc
  • 4 cârnaţi grill
  • Puţin ulei
  • 6 cartofi mari
  • 3 mere
  • o linguriţă amestec mirodenii: cimbru, cimbrişor, oregano, boia dulce, rozmarin
  • 3 pahare apă
  • 1 pahar vin alb
  • Castraveciori muraţi de casă
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou de toamna:

 

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie în patru porţii. Se umple fiecare felie de carne cu câte un cârnăcior pentru grătar, care se înţeapă din loc în loc, apoi se rulează. Se prind cu scobitori. Se aşază ruladele într-o tavă în care am pus un strat subţire de ulei. Se presară mirodenii şi sare, după gust, apoi se adaugă un pahar cu apă şi un pahar cu vin alb, se dă la cuptor cam 30 de minute la foc iute, să se rumenească un pic.

Între timp, se spală şi se curăţă cartofii şi merele, cartofii se taie pe lungime, în mai multe feliuţe, iar merele felii mai groase.

Se scoate tava, se întorc ruladele pentru a se rumeni şi pe partea cealaltă. Se adaugă merele şi cartofii. Se presară şi peste ele sare şi mirodenii şi se mai adaugă apă, apoi se continuă coacerea la foc iute, până se rumenesc toate.

 

Timp de pregătire: 15 min

Timp de coacere: aprox 2h

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/platou-de-toamna-cu-rulada-de-porc-mere.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou de toamna" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de Craciun