Poale'n brau

de Alina26 in Dulciuri, 7 Oct 2014 | 1778 vizualizari

 

Cele mai bune si pufoase.....cu un pahar de lapte! !!! ♡♥♥

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte caldut
  • 3 oua
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 150g zahar
  • coaja de lămâie
  • 60 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura: 1kg branza de vaci

  • 2 oua
  • 10lg zahar
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 2-3 lg mac (obtional)
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale'n brau:

Aluatul:


1.Amestecam intr-un bol drojdia si sarea.Punem laptele si zaharul la încălzit, amestecand ușor pana se topeste zaharul.


2.Facem o "groapa" in mijloc si punem ouăle si coaja de lămâie. Batem ouăle cu ajutorul unei furculițe (pana se amesteca puțin cu faina), si incet, încet turnam laptele caldut.


3.Framantam cu mainile pana devine un aluat moale. Adaugam incet uleiul caldut si continuam sa framantam pana aluatul se ia de pe maini.


4.Punem aluatul la credcut, acoperit cu un prosop curat, ferit de curent, pana își duelează volumul.


Umplutura:


Amestecam brânză de vaci cu zahar si ouale.Daca va place mai dulce, mai adaugati zahar.


Dupa ce a crescut aluatul,luam o bucatica de aluat intindem bine, punem in mijloc o lingura de brânză si inchidem, le asezam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Continuam lana terminam toata compoziția.


Ungem fiecare bucata cu oul bătut bine. Presaram putin mac.


Dam tava la cuptorul încins la 180 de grade timp de 30 de minute, pana devin aurii.


Lăsăm să se raceasca si le pudram cu zahăr pudra.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

07.10.2014, 20:26

Rocsi 1

07.10.2014, 21:07

Mmmm, placinte calde....

Alina26 1

08.10.2014, 14:45

Mulțumesc mult pentru aprecieri! !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Placintele cu branza