Poale'n brau

de Alina26 in Dulciuri, 7 Oct 2014 | 1945 vizualizari

 

Cele mai bune si pufoase.....cu un pahar de lapte! !!! ♡♥♥

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte caldut
  • 3 oua
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 150g zahar
  • coaja de lămâie
  • 60 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura: 1kg branza de vaci

  • 2 oua
  • 10lg zahar
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 2-3 lg mac (obtional)
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale'n brau:

Aluatul:


1.Amestecam intr-un bol drojdia si sarea.Punem laptele si zaharul la încălzit, amestecand ușor pana se topeste zaharul.


2.Facem o "groapa" in mijloc si punem ouăle si coaja de lămâie. Batem ouăle cu ajutorul unei furculițe (pana se amesteca puțin cu faina), si incet, încet turnam laptele caldut.


3.Framantam cu mainile pana devine un aluat moale. Adaugam incet uleiul caldut si continuam sa framantam pana aluatul se ia de pe maini.


4.Punem aluatul la credcut, acoperit cu un prosop curat, ferit de curent, pana își duelează volumul.


Umplutura:


Amestecam brânză de vaci cu zahar si ouale.Daca va place mai dulce, mai adaugati zahar.


Dupa ce a crescut aluatul,luam o bucatica de aluat intindem bine, punem in mijloc o lingura de brânză si inchidem, le asezam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Continuam lana terminam toata compoziția.


Ungem fiecare bucata cu oul bătut bine. Presaram putin mac.


Dam tava la cuptorul încins la 180 de grade timp de 30 de minute, pana devin aurii.


Lăsăm să se raceasca si le pudram cu zahăr pudra.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

07.10.2014, 20:26

Rocsi 1

07.10.2014, 21:07

Mmmm, placinte calde....

Alina26 1

08.10.2014, 14:45

Mulțumesc mult pentru aprecieri! !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placintele cu branza