Poale'n brau

de Alina26 in Dulciuri, 7 Oct 2014 | 3808 vizualizari

 

Cele mai bune si pufoase.....cu un pahar de lapte! !!! ♡♥♥

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte caldut
  • 3 oua
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 150g zahar
  • coaja de lămâie
  • 60 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura: 1kg branza de vaci

  • 2 oua
  • 10lg zahar
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 2-3 lg mac (obtional)
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale'n brau:

Aluatul:

1.Amestecam intr-un bol drojdia si sarea.Punem laptele si zaharul la încălzit, amestecand ușor pana se topeste zaharul. 

2.Facem o "groapa" in mijloc si punem ouăle si coaja de lămâie. Batem ouăle cu ajutorul unei furculițe (pana se amesteca puțin cu faina), si incet, încet turnam laptele caldut.

3.Framantam cu mainile pana devine un aluat moale. Adaugam incet uleiul caldut si continuam sa framantam pana aluatul se ia de pe maini.

4.Punem aluatul la credcut, acoperit cu un prosop curat, ferit de curent, pana își duelează volumul. 

 Umplutura:

Amestecam brânză de vaci cu zahar si ouale.Daca va place mai dulce, mai adaugati zahar. 

Dupa ce a crescut aluatul,luam o bucatica de aluat intindem bine, punem in mijloc o lingura de brânză si inchidem, le asezam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Continuam lana terminam toata compoziția.

Ungem fiecare bucata cu oul bătut bine. Presaram putin mac.

Dam tava la cuptorul încins la 180 de grade timp de 30 de minute, pana devin aurii. 

Lăsăm să se raceasca si le pudram cu zahăr pudra. 

Pofta buna!!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

07.10.2014, 20:26

Rocsi 1

07.10.2014, 21:07

Mmmm, placinte calde....

Alina26 1

08.10.2014, 14:45

Mulțumesc mult pentru aprecieri! !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide