Pogacele cu jumari

de lacrimioara in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2011 | 2810 vizualizari

 

La multi ani fetelor de 8 martie multa fericire si tot ce va doriti sa se implineasca,daca toata lumea a facut de ziua noastra a femeilor prajitura sau tort eu am facut ceva sarat ca acum 2 zile am avut praji si prea multa nu e buna pentru silueta

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina,
  • 80 grame untura,
  • 1 galbenus de ou,
  • 25 grame de drojdie,
  • 1 pahar cu smantana,
  • 50 ml lapte.
  • Umplutura:
  • 250 jumari,
  • sare,
  • piper,
  • chimen.
  • 1ou pt uns deasupra.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Faina se amesteca cu untura,smantana, o lingurita sare, galbenusul, drojdia dospita in lapte. Framantam pana devine un aluat elastic, daca e nevoie se mai adauga cateva linguri de lapte, sa nu iasa prea tare aluatul. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Jumarile se dau prin masina de tocat carne sau robot, se faramiteaza impreuna cu chimen si piper dupa gust. Dupa ce aluatul a dospit il luam si il intindem si adaugam o cantitate de umplutura, adica jumari si intindem pe toata suprafata. Rulam si lasam cam 20 minute sa stea dupa care facem si a doua oara si a treia adica de trei ori. Tot asa puneti o cantitate de umputura incat sa va ajunga de 3 ori.


Dupa ce am terminat cu asta intindem din nou o foaie mai groasa si taiem cu paharul sau cu ce vrem, eu am taiat cu paharul, le punem in tava. Le mai lasam sa stea 15 minute pana se incalzeste cuptorul, dupa care le ungem cu un ou batut si presaram chimen si sare. Le bagam la cuptor 20-25 minute pana se rumenesc. Mie imi plac reci si cred ca asa sunt mai bune.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mirela0911 1

15.03.2011, 22:10

La multi ani cu multe bucurii si impliniri

cismaru_nicoleta 1

15.03.2011, 22:37

La muti ani sanatosi si fericiti

danakarin 1

09.10.2011, 15:22

Asta e o reteta care ma intereseaza teribil, pt ca ultima oara cind am facut-o n-a iesit nimica, a trebuit s-o arunc. Deci te rog sa-mi spui: imparti pasta de jumari in 3 si de fiecare data incorporezi o parte in aluat? Prima data rulezi si apoi intinzi foaia?
Multzumesc in avans daca ai timp sa raspunzi si multzumesc ca ai remarcat prajitura mea cu prune.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana