Placinte cu cartofi si ceapa verde

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2012 | 3815 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calduta cat cuprinde(cca. 250 ml)

Umplutura:

  • 1 kg cartofi
  • 20 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit ceapa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi si ceapa verde:

Aluatul: Cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, putina apa si amestecam. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, restul de apa(putin cate putin) si incepem sa farmantam astfel incat sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinde de maini.Lasam aluatul la crescut pana cand acesta isi dubleaza volumul.


Umplutura:Cat timp dospeste aluatul, curatam cartofii de coaja, ii taiem ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam ceapa verde, o spalam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Dupa ce s-au fiert cartofii, ii pisam adugam ceapa cu tot cu ulei si condimentam cu sare si piper. Lasam umplutura la racit.


Dupa ce si-a dublat volumul,impartim aluatul in 8 bucati. Tapetam masa cu faina si intindem fiecare bucata de aluat cu sucitorul, punem umplutura in mijloc si lipim marginile.


Tapetam o tava mai mare cu hartie de copt si putin ulei, asezam placintele si dam la cuptorul preincalzit cca. 40 de minute.


Dupa ce s-au copt le scoatem din tava si le lasam la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Angelina_Elena 1

14.05.2012, 19:14

Retetegg

LadyCrs 1

07.07.2012, 20:52

Bune!

Angelina_Elena 1

06.09.2012, 23:43

Lady

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu cartofi si branza