Polpetine in sos de rosii aromat

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 31 Ian 2011 | 3058 vizualizari

 

le-am zis polpetine, sa sune mai altfel....:D...dar sunt tot chiftelute ( in italiana)....doar ca de data asta nu le-am prajit ci le-am facut direct in sos...mai putina prajeala...si gustul e altfel...

 

INGREDIENTE

  • pt polpetine:
  • 350g carne tocata de porc
  • 1 cartof potrivit
  • 2-3 catei de usturoi
  • un ou
  • sare, piper, patrunjel tocat
  • pesmet cat sa lege compozitia
  • pt sos:
  • 2 lg ulei de masline
  • o lg faina
  • 2 lg bulion
  • o foaie de dafin
  • sare, piper, cimbru
  • busuioc tocat
  • un praf de zahar
  • marar tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Polpetine in sos de rosii aromat:

mai intai se face compozitia de chiftele normal, omogenizandu-se toate ingredientele.


se face sosul: faina se caleste putin in ulei, se stinge cu bulion si se completeaza cu apa cat sa aiba o consistenta cremoasa, se adauga foaia de dafin, busuicul, cimbru, sare , piper si zahar. se lasa la foc mic. se fac cu mana chiftele mai marisoare si se adauga in sos, se lasa la foc mic, sub capac, din cand in cand mai invartindu-se in sos sa nu prinda, dar cu mare atentie sa nu sfaramati chiftelutele. cand e spre final adaugati mararul , ii va da un gust aromat, f bun. mai lasati 5 min si e gata.


eu am fiert niste cartofi natur langa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Polpetine in sos de rosii aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

LUK 1

01.02.2011, 20:57

bune si sanatoase

kamy 1

01.02.2011, 20:59

bune,...bune

adasev12 1

02.02.2011, 00:00

luk, kamy...mersi
sotului i-au placut mult, de-acum doar asa am sa fac chiftelutele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
CHIFTELUTE CU AMESTEC DE CARNE SI LEGUME