Pomana porcului

de claudiaO in Porc, 21 Noi 2014 | 4650 vizualizari

 

Stiu ca suntem in plin post, dar la noi in casa nu am reusit sa tinem.Sotului nu prea ii plac mancarurile fara o bucatica de carne, si cum cea mai buna legume este porcul, am pus aseara de o carnita prajita si o mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc usor impanata
  • 100 ml ulei
  • sare
  • Mamaliga:
  • - 1,5 l apa,
  • 1 lingurita sare,
  • 350 gr malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana porcului:

Mai intai am spalat si apoi am taiat carnea bucati potrivite si le-am pus in cratita la prajit;inainte am incins putin uleiul.Am presarat sare si am adaugat cam o cesuta de apa ca sa se inabuseasca carnea si sa se patrunda. Am pus capac si am mai intosc din cand in cand; am tinut pe foc pana s-a evaporat toata apa si s-a rumenit frumos.

In acelasi timp am pus si tuciul cu apa pe foc, am adauga sarea si cam 150 gr malai. Am lasat sa fiarba pana s-a dus spuma formata deasupra, apoi am mai turnat cate putin , am lasat sa fiarba vreo 10 minute, si tot asa pana am obtinut o mamaliguta vartoasa.

Am servit carnita prajita cu mamaliguta, gogosari la otet si usturoi crud.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rasol de porc cu legume si sos de bere