Porc picant cu mango si taitei din amodon de fasole

de papabundetot in Porc, 14 Iun 2013 | 982 vizualizari

 

Am mai spus-o aici pe blog,si repet faptul ca il urmaresc mereu pe Jamie Oliver si sunt incantata de arta lui de a imbina ingrediente simple,uneori banale din care la final ies niste preparate demne de orice restaurant. La fel s-a nascut si aceasta idee a acestui preparat,vazand la Jamie ca din carnea tocata scoate niste preparate senzationale am vrut sa vad si eu de ce sunt in stare . am “furat” de la el doar ideea cu carnea macinata.

 

INGREDIENTE

  • 2catei usturoi
  • 3-4 cm ghimbir
  • 1 mango
  • 500 gr carne macinata de porc
  • putin unt pt prajit si ulei sos soia,
  • curry,
  • chilly,
  • otet balsamic,
  • zahar
  • o lingurita sos de rodie,
  • apa de flori de portocal,
  • ienibahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc picant cu mango si taitei din amodon de fasole:

Am tocat marunt usturoiul cu ghimbirul si le-am pus intr-o tigaie cu unt si ulei incins,le-am lasat 2-3 minute pentru a -si elibera ele aroma,am adaugat apoi sos soia,curry,chilly,ienibahar si carnea de porc pe care am desfacut-o cu ligura de lemn in bucatele mici.Carnea de porc in prima faza a lasat apa ei,in care am si lasat-o sa fiarba putin,apoi am adaugat un mango taiat cubulete mici si am lasat totul sa se prajeasca pentru ca apa scazuse deja si sa se combine aromele cat mai bine. Cand carnea a inceput sa sfaraie din ce in ce mai tare ,semn ca se prajea asa cum doream am adaugat putin sos de rodie,otet balsamic,apa de flori de portocal si o lingurita de zahar pentru a echilibra aromele de acru cu cele de dulce si la final a iesit un preparat foarte delicios care se face rapid si este si satios. Cand carnea a fost gata,am pregatit taiteii din amidon de fasole conform indicatiilor de pe ambalaj si apoi i-am amestecat cu carnea din tigaie.


Repede si bun!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc picant cu mango si taitei din amodon de fasole" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:18

Panacris 1

07.06.2015, 14:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Picior de porc cu sos de hrean si smantana