Porcheta cu salvie si cascaval

de Sidy in Porc, 28 Dec 2010 | 8487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piept de porc (fara sorici)
  • 2-3 cepe mici
  • 5 catei usturoi
  • 4-5 fire salvie
  • 6 felii branza topita Hochland
  • 4 felii subtiri cascaval
  • 1 lamaie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 carnati cabanos
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 200 ml supa carne
  • condimente pentru porc
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper mozaic
  • boia
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porcheta cu salvie si cascaval:

Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat de marunt se poate. La fel si patrunjelul verde. Se amesteca ceapa, usturoiul, patrunjelul,boiaua, condimentele de porc cu uleiul, bine de tot si apoi ungem pieptul de porc cu acest amestec pe partea interioara a pieptului.
Ardeiul se taie fasii iar cabanosul in doua pe lungime.

Asezam apoi frunzele de salvie, branza topita, cascavalul, feliile de ardei gras si cabanosul peste acest amestec si rulam cat de strins putem.Il legam apoi cu ata alimentara,,il ungem cu ulei si il asezonam cu sare , piper proaspat macinat si boia.

Punem porcheta intr-o tava unsa cu putina untura,adaugam cana cu supa si vinul si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C aproximativ 2,5- 3 ore.Porcheta se intoarce din cand in cand pe toate partile, se mai unge cu sosul din tava, astfel incat sa se rumeneasca uniform peste tot.

Cand carnea este bine rumenita , se scoate din cuptor si se scoate ata alimentara apoi se poate portiona. Servim porcheta alaturi de cartofi sau alte legume.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Porcheta cu salvie si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu cartofi si rozmarin