Prajitura After Eight

de adnia in Prajituri, 6 Sep 2013 | 2588 vizualizari

 

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu nu ma mai pot atinge de prajiturile din comert...si nu din cauza pretului, sau aspectului (arata bine, trebuie sa recunoastem)...ci din cauza prafurilor din care sunt facute si la care sunt alergica. Totodata, nu pot sa nu ma ingrozesc stiind cat de multe E-uri contin si ce efecte nocive au asupra noastra, a tuturor. Totusi, ochii vad, inima cere....si ce-i de facut? Sa preparam acasa variante gustoase si cat mai sanatoase cu putinta, evident:)
Astazi, mult asteptata After Eight, in nascocirea mea...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 150 gr. zahar brun
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui/ samburi de struguri/ migdale dulci ( ce aveti)
  • 1 lingurita extract de vanilie (eu l-am preparat in casa)
  • 180 gr. faina integrala
  • 75 ml laptede cocos
  • zahar pudra pt. decor (optional)
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita pudra de roscove (carob)
  • 1 lingurita pudra de cacao cruda
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 75 g frunze proaspete de menta
  • 1 lingurita sirop de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura After Eight:

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se dau deoparte. Separat, se mixeaza celelalte ingrediente intr-un bol mare si incapator, pana se obtine o pasta mai groasa. Se incorporeaza incet spuma de albus, amestecandu-se cu o spatula (cu miscari de sus in jos). Se obtine astfel un aluat omgen, care se toarna intr-o tavita tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade, pana trece testul scobitorii (sau blatul este ferm si elastic la atingere). Se scoate pe un gratar la racit, se intoarce invers si se scoate hartia de copt. Se lasa sa se raceasca complet.

Intre timp se pregateste crema: se incalzesc 200 ml frisca pana la punctul de fierbere, apoi se stinge focul. Se arunca in ea frunzele de menta si se lasa la infuzat 15 minute. Se mixeaza apoi totul in blender, dupa care se strecoara prin sita, ca sa nu ramana bucatele de menta in lichid, doar aroma si culoarea (o nuanta de galben-verzui). Se lasa la rece.Dupa ce s-a racit bine de tot, se bate cu mixerul, pana devine spumoasa. Se bate bine restul de frisca lichida de la frigider (inca 200 ml) si, cu ajutorul unei spatule, se  incorporeaza spuma de mai sus. Astfel, se obtine crema de menta, care se indulceste cu sirop de menta. 

Blatul maro al prajiturii se portioneaza in patrate, se decoreaza cu un mot de frisca mentolata si frunzulite proaspete de menta.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura After Eight" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura After Eight-0
Prajitura After Eight-1
Prajitura After Eight-2
Prajitura After Eight-3

COMENTARII (28)

laura_n

laura_n 1

08.09.2013, 14:56

pe mine m-ai cucerit

gaby_duceag

gaby_duceag 1

08.09.2013, 15:00

eu abia acum vad asta
e minunata!!!

mi-ai amintit c-am primit de ziua mea o cutie de After Eight si nu am desfacut-o)

Panacris

Panacris 1

11.09.2013, 08:03

Delicioasă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!