Prajitura After Eight cu sos de merisoare

de adnia in Prajituri, 10 Sep 2013 | 5117 vizualizari

 

Sunt fericita! Si sa va spun si voua de ce: am gasit merisoare in piata!!!!!!!!! De cand tot caut asa ceva, iar acum, pur si simplu, ele m-au gasit pe mine! Si in onoarea lor, am vrut sa creez o prajitura speciala, care sa combine niste arome pe care le iubesc...si care sa fie in stilul meu! Si pe langa asta, n-am uitat nici de cata apreciere s-a bucurat Prajitura After Eight, asa ca am nascocit inca o varianta a acestei minunatii! Acuma ramane sa-mi spuneti voi pe care din cele doua o apreciati mai mult si de ce:)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 75 ml ulei de alune (sau ce ulei aveti la indemana)
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 125 g zahar brun
  • 75 ml lapte de migdale (eu l-am preparat in casa)
  • 175 g faina integrala
  • Sirop:
  • 1 ceasca apa calduta
  • 2 linguri miere
  • 1 picatura ulei esential de menta
  • Crema:
  • 1 cana de lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri zahar brun
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 cana frunze de menta proaspete
  • 1 pliculet gelatina
  • 60 ml apa
  • 1/2 lingurita praf de spirulina (pentru culoare)
  • Sos de merisoare:
  • 1 ceasca merisoare proaspete
  • 1/2 ceasca apa
  • 1/2 ceasca zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura After Eight cu sos de merisoare:

100 g de ciocolata  se topesc pe baie de abur, impreuna cu laptele de migdale. Dupa ce aceasta s-a topit, se ia de pe baia de abur si se incorporeaza, pe rand, galbenusurile de la cele 2 oua, iar apoi galbenusul pastrat separat. Se amesteca bine cu telul, iar dupa omogenizarea perfecta se adauga incet si pe rand, toate celelalte ingrediente. La final se adauga si restul de ciocolata data pe razatoare (50 g). De data aceasta, nu e nevoie ca albusurile sa fie batute spuma separat., ci doar ca la final sa se obtina un aluat omogen, pastos, care se va turna intr-o tava tapetata cu foaie speciala de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade, pana trece testul scobitorii (sau blatul este ferm si elastic la atingere). Se scoate pe un gratar la racit, se intoarce invers si se scoate hartia de copt. Se aseaza blatul la loc in tava si se inteapa din loc in loc (acest lucru este necesar, deoarece va ajuta mult la absorbirea siropului)

Se prepara siropul de menta, prin amestecarea tuturor ingredientelor, pana cand mierea se dizolva. Siropul astfel obtinut se toarna incet si cu rabdare peste blat. In timp, blatul va absorbi tot siropul. se lasa prajitura la racit.

Intre timp, se prepara crema, astfel: frisca se incalzeste pe foc, pana la punctul de fierbere. Se adauga frunzele de menta si se lasa la infuzat 10 minute. In acest mod, menta isi va lasa aroma in frisca lichida.

Separat se pune la fiert laptele cu galbenusuri si cu zahar, pe baie de aburi. Se fierbe cateva minute, pana cand compozitia se ingroasa putin (va avea textura unei smantani mai subtiri). Se lasa la racit.

Se filtreaza frisca lichida si menta printr-o sita si se lasa la racit. Se dizolva praful de spirulina in cateva picaturi apa si se adauga in frisca filtrata. Se pune gelatina la hidratat in apa, apoi se incalzeste putin pe baie de aburi, pana devine lichida (atentie: nu trebuie sa fiarba, altfel isi pierde elasticitatea) Se bate bine frisca rece, se incorporeaza usor crema de oua si gelatina lichida.

Se prepara sosul de merisoare, astfel: se pun merisoarele la fiert impreuna cu apa si zaharul si se lasa pe foc cca 15 minute, pana cand fructele crapa putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se monteaza prajitura, astfel: Peste blatul insiropat si racit se toarna crema si se da la rece cca 2 ore, sau pana se incheaga bine crema. (pentru siguranta, eu am imbracat in prealabil tava cu folie alimentara, am pus blatul insiropat, apoi am turnat crema...acest lucru m-a ajutat sa scot mai bine prajitura din tava). Se portioneaza prajitura si se serveste cu sos de merisoare.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca vi se pare ca menta proaspata nu e destul de puternica, mai puteti aromatiza crema cu inca 1 picatura ulei esential de menta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura After Eight cu sos de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

11.09.2013, 11:07

Imi place foarte mult, iar menta ii da un gust racoritor si pe placul meu

simona72 1

11.09.2013, 18:45

wowww, o minune ai facut!!!

adnia 1

11.09.2013, 20:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si menta