Prajitura aromata

de merisor in Prajituri, 19 Iun 2014 | 2691 vizualizari

 

Am vazut prajitura aromata a Alinei07 si m-am gandit ca va reusi foarte bine la multicooker, dar in alta varianta. Si nu m-am inselat.
Multumesc, Alina, pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar iaurt(3,5 % grasime)
  • 1 pahar faina
  • 1 si 1/2 pahare gris
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 1 portocala
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita esenta de portocala
  • Pentru ornat:
  • felii de portocala
  • coaja rasa de portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata:

Am folosit ca masura un pahar de 200 ml.


Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand celelalte, ingrediente, mixand in continuare pana cand se omogenizeaza totul.


Praful de copt il cernem impreuna cu faina si le adaugat la final.


Ungem vasul multicookerului cu ulei si punem compozitia in el.


Asezam deasupra felii mici de portocala pe care le impingem usor in compozitie cu dosul unei linguri.


Punem vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul BAKE pentru 45 de minute, iar temperatura la 180 de grade.


Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, incercam prajitura daca este coapta si pentru a se rumeni frumos, o putem intoarce pe partea cealalta, rasturnand-o mai intai pe un platou, apoi punand vasul peste ea, o rasturnam inapoi in vas.


Eu asa voi proceda de acum inainte cu deserturile si se rumenesc frumos pe toate partile.


Pentru sirop punem apa cu zaharul pe foc pana se dilueaza zaharul, apoi stingem focul si adaugam esentele.


Rasturnam prajitura pe un platou si o portionam calda, apoi o insiropam(cu siropul cald).


Este foarte aromata si delicioasa!


 

TIPS-URI

1

Se pot adauga in compozitia prajiturii stafide, visine, cirese sau coji de portocala si fructe, confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

merisor 1

21.06.2014, 09:35

Mariana

robert_badica 1

30.06.2014, 21:01

merisor 1

30.06.2014, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata