Prajitura "Betiva"

de robert_badica in Prajituri, 25 Dec 2014 | 10044 vizualizari

 

Un desert delicios, simplu si perfect pe masa de Craciun!
Se face din ingrediente simple, pe care toti le avem in camara!
La multi ani si Craciun Fericit!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr. unt
  • o cana de zahar
  • o cana nuci maruntite
  • 100 gr. rom
  • 1 pahar biscuiti sfaramati
  • 2 linguri cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Betiva":

Pregatim blatul asa: Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi separam in doua boluri albusurile si galbenusurile. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca si ele cu un praf se sare. Peste albusuri se pun galbenusurile frecate, zaharul si faina cu praful de copt. Se amesteca bine cu mixerul. O tava se unge cu putin ulei, apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava. Tava se da la cuptor pana ce se coace bine blatul si se face testul scobitorii (circa 30 de minute, la foc potrivit).


Pregatim crema asa: Zaharul si untul se freaca bine, pana ce untul se incorporeaza in zahar. Se adauga nuca, biscuitii pisati, romul, si cacaoa. Se amesteca bine. Peste blatul racit se pune crema, intr-un strat uniform. Se lasa la frigider peste noapte, pentru ca blatul sa se inmoaie.

 

TIPS-URI

1

La crema puteti pune 100 gr. de conicac,daca doriti,nu neaparat rom

2

Blatul se scoate din tava dupa ce s-a racit,pentru a nu se rupe

3

In aluat se poate adauga si coaja de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Betiva"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 10:25

ce idee super

Teo 1

29.12.2014, 21:05

arata bine!

robert_badica 1

01.01.2015, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Trandafirul Negru