Prajitura Boema

de maginean in Dulciuri, 16 Mai 2015 | 1095 vizualizari

 

O prajitura simplu de facut si tare buna si aromata ,o recomand cu drag

 

INGREDIENTE

  • Aveti nevoie de:
  • 5 oua mari (eu am pus 6 ca erau mai mici )
  • 5 lg zahar
  • 2 lg lapte
  • 2 lg ulei putina sare un varf cutit praf de copt
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat cu rom (sau putina esenta de rom)
  • Crema : un pachet unt
  • 4 lg zahar
  • 2 lg cacao o esenta rom
  • Glazura:
  • 2 tablete ciocolata neagra o jumatate pahar frisca
  • Se pun pe abur si se topesc pana ce va iese o crema fina
  • Sirop: o cana mare apa
  • 2 lg zahar
  • 1 sticluta mica esenta de rom
  • Se amesteca foarte bine pana la topirea completa a zaharului
  • Decor : frisca si cirese din compot (sau ce fructe va plac )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza pana se fac spuma adaugand pe rand praful de copt, sarea, uleiul si laptele. Se adauga la compozitia de albusuri iar la urma faina amestecata inainte cu cacaoa.


Se pune blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 25 minute .Se lasa sa se raceasca apoi se taie in patrate cat de mari doriti. Se pune in sirop fiecare bucata (atentie nu lasati decat maxim 2 secunde, introduceti bucata si o scoateti imediat altfel riscati sa se rupa si nu mai arata bine).


Se pune glazura (se lasa la rece pana se intareste), crema si frisca deasupra. Se decoreaza cu fructe. O prajitura tare buna si aromata .



Pofta buna si spor la gatit

 

TIPS-URI

1

Prajituri dulci

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Lau 1

18.05.2015, 15:46

miki_a 1

04.05.2016, 11:20

La multi ani!

ancutsa 1

04.05.2017, 14:39

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Prajitura duet cu fructe