Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
By Criss. Reteta era salvata de ceva timp si iata ca i-a sosit vremea sa fie preparata. Delicioasa...
Blat:
Sirop:
Crema:
Glazura:
Blat: Mixam untul moale si zaharul pana iese o compozitie spumoasa,apoi adaugam ouale, unul cate unul. Punem si laptele . Amestecam faina, praful de copt si cacaoa, apoi le cernem peste compozitia de unt.
Omogenizam si turnam totul intr-o tava 25/30 tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pt 20 min. Lasam la racit si ne ocupam de sirop.
Sirop: Caramelizam cele 2 lg de zahar si stingem cu laptele. Lasam la fiert pana se dizolva tot caramelul.
Crema: Laptele,untul,zaharul si grisul se pun intr-o cratita la fiert. Amestecam continuu pana se ingroasa si turnam nuca de cocos. Mai lasam putin ,dupa care o turnam fierbinte peste blatul racit si insiropat. Nivelam cu un cutit si dam la rece.
Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida. Se omogenizeaza bine si se toarna peste prajitura.Se lasa la rece pana se intareste glazura,apoi se poate taia cu un cutit a carui lama a fost inmuiata in apa fierbinte.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult