Prajitura caramel

de Lau in Prajituri, 7 Ian 2015 | 2533 vizualizari

 

Multumesc Merisor pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • foi
  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri untura
  • 10 linguri lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • Crema
  • 250 g zahar pentru ars
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g nuca
  • 500 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 300 g unt
  • Glazura
  • 200 g ciocolata
  • 1 cub unt
  • 50 g lapte
  • Decor
  • nuca de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura caramel:

Blat - mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul, laptele, adaugam untura (la temperatura camerei), plicul de amoniac stins in zeama de lamaie, coaja de portocala, esenta si treptat faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios.


Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 30 minute. Impartim aluatul in bucati egale si intindem fiecare bucata intr-o foaie care o vom coace pe dosul tavi,


Crema - intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul, laptele si faina, punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.


In alta cratita adaugam 250 g de zahar care il vom carameliza, adaugam untul taiat cubulete, amestecam bine pana ce se topeste untul. Amestecam cele 2 creme fierbinti si la final adaugam nuca tocata marunt sau grosier. Lasam crema sa se raceasca bine.


Asezam prima foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie,dam la rece pana a 2 zi


Glazura-intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul si intindem deasupra peste ultima foaie decoram cu nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lau 1

09.01.2015, 14:26

dantes 1

10.01.2015, 11:31

Delicioasa!

Lau 1

10.01.2015, 15:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath