Prajitura caramel si ciocolata

de annemarry in Prajituri, 11 Noi 2012 | 3996 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 9 albusuri
  • 150 gr zahar
  • o esenta rom
  • nuca maruntita
  • faina 4-5 linguri

Ingrediente caramel:

  • 9 galbenusuri
  • o cana zahar caramelizat
  • un pachet margarina unirea
  • 200 gr alune
  • Ingrediente glazura ciocolata:
  • 400 grame ciocolata
  • 6-7 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura caramel si ciocolata:

Blatul: se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul,esenta de rom,nuca si la urma faina.Compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor pt.25 min. Apoi se scoate si se lasa la racit.


Crema caramel: se caramelizeaza o cana de zahar,apoi se adauga margarina si se lasa la foc mic pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile batute bine,si se amesteca repede la foc mic.Dupa ce se ingroasa punem alunele.


Glazura: se topeste ciocolata la bain-marie, si apoi adaugam laptele.


Asamblare; Dupa ce s-a racit blatul,punem o parte din glazura de ciocolata si lasam sa se intareasca,apoi punem crema caramel,dupa ce s-a intarit si aceasta pune restul de glazura de ciocolata.se da la rece pt cateva ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Dana_Retetegg 1

13.11.2012, 16:16

annemarry 1

13.11.2012, 16:33

:*:*:*

Bya Ralu 1

22.01.2013, 19:47

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post cu esenta de rom si stafide