Prajitura cheesecake cu dulceata de capsuni

de maisondenisse in Dulciuri, 26 Oct 2015 | 741 vizualizari

 

Un desert usor care imbina perfect dulceata capsunelor si finetea cremei de branza blatul crocant. Imaginati-va o crusta crocanta, un strat moale acoperit cu dulceata de capsuni care adauga o textura si o aroma dulce. O reteta pe care o voi repeta cu fiecare ocazie.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 160 g faina
  • 100 g zahar
  • 60 g nuci
  • 110 g unt la temperatura camerei
Umplutura:
  • 600 g crema de branza
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
Glazura:
  • un borcan de gem de capsuni
  • Dimensiuni tava: 30x20 cm.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cheesecake cu dulceata de capsuni:

Nucile se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu zaharul si faina. Peste acest amestec se adauga untul moale- la temperatura camerei- taiat bucatele, iar cu ajutorul unei furculite se framanta aluatul sub forma unor firimituri. Din compozitia crumble obtinuta oprim 2-3 linguri.


Amestecul il turnam intr-o tava si o presam cu ajutorul degetelor astfel incat sa obtinem un aluat omogen, repartizat pe toata suprafata tavii si coacem la cuptorul preincalzit aproxiamtiv 12-15 minute.


Pentru umplutura mixam crema de branza si zaharul, apoi adaugam cele 2 oua pe rand, mixand in continuare. Adaugam faina si mixam din nou.


Scoatem crusta fierbinte din cuptor si turnam umplutura peste. Bagam la cuptor pentru 15 minute. Scoatem tava din cuport si adaugam gemul de capsuni, il uniformizam, peste care presaram cele 3 linguri de compozitie crumble oprita mai devreme.


Bagam tava la cuptor din nou pentru aproximativ 20 minute.


Dupa ce se raceste o bagam la frigider pentru 2-3 ore si apoi se degusta cu bucurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cheesecake cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

miki_a 1

27.10.2015, 12:47

Bun venit! Fain desert!

maisondenisse 1

27.10.2015, 20:42

Multumesc pentru aprecieri!!

simona72 1

28.10.2015, 08:23

Faina prajiturica ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti