Prajitura Chinezoaica

de nadina73 in Dulciuri, 20 Iul 2010 | 33656 vizualizari

 

usor de preparat,ieftina si foarte buna

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g unt
  • 6 albusuri
  • 100 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g nuca macinata
  • 2 linguri de cacao
  • 4 vanilii
  • Glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 120 g zahar pudra
  • Decor:
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar `pudra
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Se amesteca bine untul pana se face spuma apoi se pune zaharul pudra si se amesteca bine.

Albusurile se bat spuma tare apoi se amesteca cu unt,se pune nuca macinata (daca o prajiti putin are un gust fantastic de bun si nu macinata foarte fin),faina,vaniliile si cacao,se amesteca bine toate apoi se pune intr-o tava unsa ,se da tava la cuptor pentru 30 minute

Intre timp se amesteca foarte bine galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Inainte cu 10 minute de fi gata prajitura se scoate tava din cuptor se pun galbenusurile se intinde bine pe toata prajituta dupa care se pune din nou tava la cuptor 10 minute

Cand e gata se scoate si se decoreaza cu glazura de ciocolata,se amesteca foarte bine cacao,zaharul pudra apa fierbinte si uleiul sa devina o solutie lichida mai mult,dupa care se scrie in forme pe prajitura(se zice ca trebuie sa fie litere chinezesti)puneti cum puteti si in ce forma doriti.

Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa,merita, incercati-o cu incredere

La cat de simpla pare se poate zice a nu e nu stiu ce ,dar sincer e foarte gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
FURSECURI CU GEM