Prajitura Chinezoaica

de nadina73 in Dulciuri, 20 Iul 2010 | 29085 vizualizari

 

usor de preparat,ieftina si foarte buna

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g unt
  • 6 albusuri
  • 100 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g nuca macinata
  • 2 linguri de cacao
  • 4 vanilii
  • Glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 120 g zahar pudra
  • Decor:
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar `pudra
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Se amesteca bine untul pana se face spuma apoi se pune zaharul pudra si se amesteca bine.


Albusurile se bat spuma tare apoi se amesteca cu unt,se pune nuca macinata (daca o prajiti putin are un gust fantastic de bun si nu macinata foarte fin),faina,vaniliile si cacao,se amesteca bine toate apoi se pune intr-o tava unsa ,se da tava la cuptor pentru 30 minute


Intre timp se amesteca foarte bine galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc si isi dubleaza volumul.


Inainte cu 10 minute de fi gata prajitura se scoate tava din cuptor se pun galbenusurile se intinde bine pe toata prajituta dupa care se pune din nou tava la cuptor 10 minute


Cand e gata se scoate si se decoreaza cu glazura de ciocolata,se amesteca foarte bine cacao,zaharul pudra apa fierbinte si uleiul sa devina o solutie lichida mai mult,dupa care se scrie in forme pe prajitura(se zice ca trebuie sa fie litere chinezesti)puneti cum puteti si in ce forma doriti.


Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa,merita, incercati-o cu incredere


La cat de simpla pare se poate zice a nu e nu stiu ce ,dar sincer e foarte gustoasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

iri_iri 1

11.12.2013, 23:50

jolygina 1

12.12.2013, 00:18

Aurelia 07_07 1

12.12.2013, 06:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Duo