Prajitura Chocapic

de RuxyRux in Prajituri, 6 Sep 2011 | 6983 vizualizari

 

Cu dedicatie dragei noastre Gabytza care astazi implineste o varsta minunata!....O prajitura cu ciocolata, migdale rumenite si fulgi de ciocolata Chocapic pe care am scaldat-o intr-un sirop delicios de menta...asa cum ii place Gabytzei....tot ce e mai bun si mai frumos pe lumea asta mare sa iti bucure viata scumpa mea... La Muuuuulti Ani!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fulgi Chocapic
  • 700 ml lapte
  • 150 gr migdale
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • Glazura:
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  •  sirop de menta si frunze de menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chocapic:

1. Incalzim laptele intr-un ibric si in el topim untul. Turnam totul peste fulgii Chocapic.

2. Migdalele le rumenim la cuptor 8-10 minute( la 200 grade) si apoi le tocam la blender.

3. Batem albusurile spuma si le lasam deoparte.

4. La mixer amestecam galbenusurile cu zaharul si vanilia.

5. Turnam usor fulgii si laptele peste crema de galbenusuri, adaugam si migdalele pudra si amestecam bine cu o lingura.

6. Introducem blenderul vertical si facem totul o crema.

7. Amestecam si albusurile usor.

8. Ungem o tava de Jena cu unt si punem compozitia.

9. Coacem la cuptor la 160 grade pentru o ora si 20 de minute.

10. Pregatim glazura, punand intr-un ibric pe foc mic frisca si in ea topim ciocolata, apoi lasam putin la racit si turnam peste prajitura niveland cu o spatula. Racim prajitura perfect( eu am lasat-o peste noapte) si servim cu un sirop de menta delicios.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chocapic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

RuxyRux 1

11.09.2011, 23:51

Kamyyy sper ca o sa te tii de cuvant ...merita din plin si o sa-i placa...sper

RuxyRux 1

11.09.2011, 23:52

Crisssssssssss...ce surpriza multumesc

RuxyRux 1

11.09.2011, 23:52

Deyyyyy...foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si sos de ciocolata