Prajitura "Claudia"

de Geanina87 in Prajituri, 16 Mai 2012 | 31523 vizualizari

 

De fapt prajitura nu se numeste asa. Eu am reteta de la sora mea ,Claudia si am decis sa ii pun acelasi nume.

 

INGREDIENTE

  • FOI:
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un pic de sare
  • 6 lg ulei
  • 2 lg apa calda
  • 6 lg zahar
  • 1 pliculet amoniu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde
  • CREMA :
  • 2 cani si jumatate de lapte
  • 2 oua
  • 1 pachet margarina
  • 250 g zahar
  • 4 lg faina
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • cacao
  • ciocolata
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Claudia":

Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat, se fac 3 foi care se coc pe dosul tavii unse cu ulei si tapetate cu faina in cuptorul preincalzit.Foile se coc foarte repede, de aceea recomand supravegherea acestora.


Crema este aceeasi ca la eclere si o puteti gasi aici . Se imparte compozitia cremei in doua; in jumatate se pune cacao si esenta de rom, iar in cealalta jumatate se pune esenta de vanilie.


Peste prima foaie se pune crema de vanilie,a doua foaie, apoi crema de cacao,iar foaie si in final frisca si ciocolata rasa.Se taie a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Claudia"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

babi5 1

24.09.2013, 21:53

reisnaor_2006 1

16.12.2014, 08:10

Geanina87 1

17.12.2014, 12:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu iaurt