Prajitura *Combinata*

de cristinutanicolita in Prajituri, 2 Ian 2016 | 2246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 5 lg suc de portocala proaspat stors
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g zahar

Blat 2:

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt

Foaie:125 g faina

  • 25 g unt
  • o lgt cacao
  • 1/2 lgt amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 1 ou
  • 3 lg lapte

Sirop 1: 100 ml apa+50 ml suc de portocala+3 lg zahar-se fierbe Sirop 2: 150 ml apa+3 lg zahar+esenta de rom-se fierbe Crema 1:

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt
  • zeama de la 2 portocale
  • 5 lg faina

Crema 2 :

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 5 lg faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g stafide
  • esenta de rom
  • 200 g unt

300 ml frisca batuta

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura *Combinata*:

Blat 1: Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma.


Se coace pana se rumeneste usor.


Blat 2: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, si se amesteca de jos in sus.


Se coace la foc mediu cca 30 min.


Foaia:Se amesteca toate ingredientele si se coace o foaie pe dosul tavii.


Crema 1: Se amesteca laptele cu zaharul,zaharul vanilat,galbenusurile, faina si se fierbe pe foc mic,amestecand continuu,pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga untul si zeama de portocale,mixandu-se pentru a nu se taia.


Crema 2: Se amesteca laptele cu zaharul,faina,galbenusurile si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa,amestecand continuu. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata,untul,esenta si stafidele si se omigenizeaza totul.


Asamblare: Se pune blatul 1 pe un platou,se insiropeaza cu siropul 1,se pune crema de ciocolata,se adauga blatul 2,se insiropeaza cu siropul 2 se adauga crema cu portocale(1),se pune foaia coapta pe dosul tavii si se orneaza cu frisca.Deasupra se presara cacao.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura *Combinata*" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

03.01.2016, 13:06

cristinutanicolita 1

04.01.2016, 20:57

Multumesc

Alexandra Burz 1

04.01.2016, 21:13

Vai ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ora 12