Prajitura cu alune de padure si mascarpone

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Feb 2016 | 2681 vizualizari

 

Un fel de martisor dulce pentru toate gospodinele de pe bucataras, cu drag pentru voi vrednicutelor.

 

INGREDIENTE

  • Foaia 1 si 2
  • 4oua
  • 170 g margarina unirea
  • 160 g zahar pudra
  • 160 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • zeama de lamaie
  • Foaia 3
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g alune de padure prajite si macinate
  • 2 linguri de faina
  • Crema 1
  • 500 g mascarpone
  • 300 g crema de ciocolata cu alune
  • Crema 2
  • 100 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Decor
  • confeti colorate
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune de padure si mascarpone:

Foaia 1 si 2 : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta si la final albusurile cu sare batute spuma tare. Avem grija sa amestecam cu miscari usoare de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt ( 23/32 cm), impartim compozitia in doua, coacem doua foi. Le lasam sa se raceasca bine.


Foaia 3 : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam alunele si faina, omogenizam si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt ( 23/32 cm ). Bagam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine.


Crema 1: Intr-un castron punem crema de alune si mascarponele si omogenizam bine.


Crema 2: Ciocolata si smantana pentru frisca le punem intr-o craticioara si punem pe foc sa se topeasca ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Lasam sa se raceasca bine apoi incepem sa mixam pana obtinem o crema ferma si spumoasa.


Asamblare: Asezam pe o tava prima foaie peste care punem jumatate din crema 1, asezam foaia 3 si restul din crema 1, peste care asezam foaia 2.Deasupra asezam crema 2 si apoi presaram confeti colorate. dam tava la frigider si a doua zi o portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune de padure si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

-Marius- 1

03.03.2016, 08:50

dantes 1

15.03.2016, 06:37

Delicioasa!

noiinbucatarie 1

15.03.2016, 10:11

buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Brioșe cu fulgi de ciocolată