Prajitura cu alune de padure si mascarpone

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Feb 2016 | 6975 vizualizari

 

Un fel de martisor dulce pentru toate gospodinele de pe bucataras, cu drag pentru voi vrednicutelor.

 

INGREDIENTE

  • Foaia 1 si 2
  • 4oua
  • 170 g margarina unirea
  • 160 g zahar pudra
  • 160 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • zeama de lamaie
  • Foaia 3
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g alune de padure prajite si macinate
  • 2 linguri de faina
  • Crema 1
  • 500 g mascarpone
  • 300 g crema de ciocolata cu alune
  • Crema 2
  • 100 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Decor
  • confeti colorate
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune de padure si mascarpone:

Foaia 1 si 2 : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta si la final albusurile cu sare batute spuma tare. Avem grija sa amestecam cu miscari usoare de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt ( 23/32 cm), impartim compozitia in doua, coacem doua foi. Le lasam sa se raceasca bine.

Foaia 3 : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam alunele si faina, omogenizam si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt ( 23/32 cm ). Bagam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine.

Crema 1: Intr-un castron punem crema de alune si mascarponele si omogenizam bine.

Crema 2: Ciocolata si smantana pentru frisca le punem intr-o craticioara si punem pe foc sa se topeasca ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Lasam sa se raceasca bine apoi incepem sa mixam pana obtinem o crema ferma si spumoasa.

Asamblare: Asezam pe o tava prima foaie peste care punem jumatate din crema 1, asezam foaia 3 si restul din crema 1, peste care asezam foaia 2.Deasupra asezam crema 2 si apoi presaram confeti colorate. dam tava la frigider si a doua zi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune de padure si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

-Marius- 1

03.03.2016, 08:50

dantes 1

15.03.2016, 06:37

Delicioasa!

Rahela Velicu 1

15.03.2016, 10:11

buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata, banane si caramel