Prajitura cu ananas

de Bunica in Prajituri, 25 Ian 2015 | 160560 vizualizari

 

Plecand de la ideea Inei ,am preparat o prajitura cu ananas.Nu va spun cat este de buna,sa nu credeti ca ma laud sau o laud pe Ina care a avut ideea:))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esente dupa plac
  • Crema
  • 250 g. mascarpone
  • 2 cutii smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar farin
  • 1 cutie compot ananas
  • 1 plic gelatina
  • vanilie
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata 52suta cacao
  • 100 g. unt
  • fulgi de migdale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas:

Blatu:

Ouale se spara galenusurile de albusuri.

Albusurile se mixeaza cu zaharul ,pana stau pe teluri.

Pune galbenusurile unu cate unu mixand continu.

Scoate telurile si pune faina lingura cu lingura,amestecand usor cu o lingura de jos in sus.

Ia o foema 35/25 si tapeteaz-o cu hartie de copt.

Toarna compozitia in forma si da la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute.

Testul cu scobitoarea e cel mai sigur. Inteapa blatul cu scobitoare si daca scobitoarea ramane curata,blatul este copt.

Se lasa blatul sa  se raceasca.

Dupa racire ,blatul se taie in doua.

Crema:

Mixam mascarpone cu zaharul .

Desfacem cutia de compot si scurgem siropul.

Fructele le maruntim in blender si le punem in bolul cu mascarpone.

Mixeaza bine smantana pentru frisca .

Amesteca cele doua compozitii impreuna cu gelatina hidratata si vanilia.

Blaturile se insiropeaza usor cu siropul de la compot.

Intinde crema peste primul blat si acopera cu cel de-al doilea.

Da la frigider pentru cateva ore.

Scoate tava,portioneaza si toarna glazura de ciocolata.

Galazura:

Intr-un vas micut(ibric am folost)pune untul taiat bucati si ciocolata rupta in bucati cat mai mici.

Cand s-au topit,toarna glazura peste fiecare bucata si orneaza cu fulgi de migadale.

Este delicioasa!Nici prea dulce,nici prea insiropata.........

TIPS-URI

1

Ciocolata folosita la glazura poate avea concentratia de cocao dorita.

2

Fulgii de migdale pot fi inlocuiti dupa dorinta.

3

recomand ca ananasul să-l tocati marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

25.01.2015, 13:13

Buni,am venit sa-mi dai prajitura

elucubratiiculinare 1

25.01.2015, 19:02

si cu ciocolata

mena29 1

26.01.2015, 20:19

Vai Buni,ce praji buna ai facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos