Prajitura cu banane, seminte de in si crema de portocale

de _Alina_ in Prajituri, 8 Dec 2012 | 1863 vizualizari

 

Dragilor va invit la o felie de prajiturica!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 1 si 1/2 cana zahar tos
  • 1 si 1/2 cana faina de grau
  • 7 g praf de copt
  • 2 lg seminte de in
  • 2 banane bine coapte
  • Umplutura:
  • crema de portocale (http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-portocale-38210.html)
  • Decor:
  • 150 g branza din iaurt amestecata cu 1 lgt miere
  • Sirop:
  • 1 lg sirop de soc + 50 ml apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane, seminte de in si crema de portocale:

1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar, pana cand acesta este aproape dizolvat.


2. Peste galbenusuri punem bananele zdrobite si mixam. Tot peste acestea punem si 1cana de faina amestecata cu praful de copt si mixam bine!


3. Incorporam gentil albusurile spuma in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unei spatule.


4. Cernem si restul de faina in compozitie si incorporam cu spatula, tot in acest moment adaugam si semintele de in.


5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (diametrul 24 cm) si introducem in cuptorul preincalzit 5 min la 200°C, apoi reducem temperatura la 180°C pana cand trece testul scobitorii (eu am uitat sa reduc temperatura si a stat la 200°C cel putin 15 min, nu s-a ars de tot, dar s-a rumenit binisor :))


6. Dupa ce l-am scos din cuptor l-am lasat pana a 2-a zi la temperatura camerei, abia apoi l-am taiat si am pus crema de portocale.Deasupra l-am insiropat putin pentru ca l-am lasat prea mult la temperatura ridicata si s-a intarit putintel, dar daca nu-l lasati ca mine nu cred ca veti avea nevoie de sirop. Ornam cu crema formata din branza si miere ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane, seminte de in si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

jolygina 1

12.12.2012, 13:33

_Alina_ 1

13.12.2012, 08:33

Jolygina

babi5 1

27.08.2013, 12:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bananette