Prajitura cu banane si crema de branza

de xana in Prajituri, 27 Aug 2013 | 3216 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
  • 2 banane coapte bine
  • 170 gr margarina
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 250 gr iaurt
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 100 gr migdale macinate
  • 2 linguri suc de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita sare
  • Pentru crema de branza:
  • 250 gr crema de branza
  • 100 gr margarina (la temperatura camerei)
  • cca 120 gr zahar praf
  • Pentru ornat:
  • migdale macinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si crema de branza:

Bananele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu iaurtul, laptele si sucul de lamaie.


Albusurile se bat spuma. Faina o amestecam cu bicarbonatul si sarea.


Margarina se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa apoi i se adauga galbenusurile unul cate unul si esenta de vanilie.


Dupa ce galbenusurile s-au incorporat bine, adaugam putina faina, amestecam, apoi putin din amestecul de banane, iar amestecam si tot asa pana le terminam pe amandoua, ultima adaugata fiind faina.


Urmeaza apoi albusurile si migdalele, amestecam si punem intr-o tava cu hartie de copt.


Se da la cuptor pentru cca 40-50 de minute sau pana cand, la introducerea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.


Pentru crema: Margarina se amesteca bine cu branza apoi adaugam cate putin din zahar pana ajunge la o consistenta mai groasa, atat cat sa nu curga cand o vom pune pe prajitura. Se da la frigider.


Cand prajitura e gata, se lasa la racit apoi se unge deasupra cu crema de branza peste care presuram migdale macinate.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

xana 1

27.08.2013, 23:35

babi5 1

05.09.2013, 19:46

xana 1

05.09.2013, 20:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure si krant